GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕSM: "Πράσινο φως" για την αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ από την Ελλάδα - Τι αναφέρει σε έκθεσή του

Βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους της Ελλάδας θα επιφέρει η πρόωρη αποπληρωμή μέρους των ακριβών δανείων που είχε πάρει από το Διε...

Βελτίωση της βιωσιμότητας του χρέους της Ελλάδας θα επιφέρει η πρόωρη αποπληρωμή μέρους των ακριβών δανείων που είχε πάρει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με έκθεση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). Με την έκθεσή του, ο ESM στηρίζει το αίτημα της Ελλάδας για πρόωρη αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ.

Όπως αναφέρει o ESM στην έκθεσή του, μετά τη βελτιωμένη πρόσβασή της στις αγορές, η Ελλάδα έχει δημιουργήσει μεγάλης έκτασης χρηματικό απόθεμα ασφαλείας που επιτρέπουν την πρόωρη αποπληρωμή του πιο ακριβού μέρους του ΔΝΤ. Όπως σημειώνει, η αποπληρωμή του δανείου του ΔΝΤ είναι επωφελής και για τους πιστωτές της Ελλάδας, δηλαδή τον EFSF και ESM.

Κατά συνέπεια, ο ESM σημειώνει ότι - υπό την αίρεση της επιβεβαίωσης της δέσμευσης της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις - προτείνει στα ΔΣ του EFSF και του ESM να εγκρίνουν την άρση των δικαιωμάτων υποχρεωτικής αποπληρωμής δικών τους δανείων από την Ελλάδα, όπως προβλέπεται από τα μνημόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση