GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεννηματά από Βρυξέλλες: Ώρα η Ευρώπη να βάλει stop στις τουρκικές προκλήσεις με συγκεκριμένα μέτρα και κυρώσεις

Την αναγκαιότητα λήψης συγκεκριμένων μέτρων και κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Τουρκίας, υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά ...

Την αναγκαιότητα λήψης συγκεκριμένων μέτρων και κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Τουρκίας, υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά σε δηλώσεις της προσερχόμενη στην προσύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος – PES Leaders στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας πως η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει μόνη της το βάρος για το προσφυγικό και τα κράτη-μέλη πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

“Η Τουρκία εξελίσσεται σε επικίνδυνο διεθνή ταραξία. Είναι ώρα να βάλει η Ευρώπη stop στις τουρκικές προκλήσεις. Με συγκεκριμένα μέτρα και κυρώσεις. Με πρώτο βήμα το embargo όπλων προς την Τουρκία”, σημείωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Όπως υπογράμμισε, “ο Ερντογάν εκβιάζει την Ευρώπη με το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Η Ευρώπη πρέπει και μπορεί ν’ αντιδράσει αποτελεσματικά. Να φυλάξουμε τα σύνορα της Ένωσης με σχέδιο, άμεση ενίσχυση της Frontex και την μετατροπή της σε συνοριοφυλακή. Δεν μπορεί η Ελλάδα να σηκώσει μόνη της το βάρος. Το προσφυγικό είναι Ευρωπαϊκό θέμα και όλα τα κράτη μέλη να αναλάβουν τις ευθύνες τους”.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να επισκεφτεί τη Σάμο, προκειμένου να διαπιστώσει τα προβλήματα και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο νησί, εξαιτίας της αύξησης των αφίξεων των προσφύγων-μεταναστών, σύμφωνα με το όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση