GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ακάρ: Η πολιτοφυλακή YPG παραμένει στη βορειοανατολική Συρία

Οι δυνάμεις της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) δεν έχουν αποσυρθεί πλήρως από μια λωρίδα γης ...

Οι δυνάμεις της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) δεν έχουν αποσυρθεί πλήρως από μια λωρίδα γης στη βορειοανατολική Συρία από την οποία η Άγκυρα λέει πως πρέπει να φύγουν, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ μερικές ώρες προτού εκπνεύσει η προθεσμία για την αποχώρησή τους.

Βάσει της συμφωνίας που επιτεύχθηκε πριν από μία εβδομάδα ανάμεσα στους προέδρους της Τουρκίας και της Ρωσίας, Σύροι συνοριοφύλακες και η ρωσική στρατιωτική αστυνομία θα απομακρύνουν όλες τις δυνάμεις των YPG και τα όπλα τους από μια λωρίδα εδάφους 30 χιλιομέτρων νότια των συροτουρκικών συνόρων μέχρι τις 6 μ.μ. (τοπική ώρα, 17:00 ώρα Ελλάδας) σήμερα.

Μετά την προθεσμία αυτή, οι ρωσικές και οι τουρκικές δυνάμεις θα αρχίσουν να περιπολούν από κοινού σε μια πιο στενή λώρίδα γης 10 χιλιομέτρων από τη συριακή πλευρά των συνόρων.

«Φαίνεται πως η τρομοκρατική οργάνωση YPG εξακολουθεί να βρίσκεται στην περιοχή της Επιχείρησης Πηγή Ειρήνης», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Sabah» ο Τούρκος υπουργός Άμυνας. «Αυτή η μάχη (εναντίον της τρομοκρατίας) δεν τελείωσε. Γνωρίζουμε ότι δεν θα τελειώσει», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις κοινές περιπολίες με τις ρωσικές δυνάμεις που σχεδιάζονται στην περιοχή των συνόρων, ο Ακάρ δήλωσε πως «οι κανόνες εμπλοκής, το ζήτημα ποια οχήματα θα χρησιμοποιηθούν, οι αρχές και οι οδηγίες δεν έχουν ακόμη καθοριστεί». Ρωσική αντιπροσωπεία βρίσκεται στην Τουρκία για συνομιλίες σχετικά με τις συνοριακές περιπολίες και την ευρύτερη κατάσταση της ασφάλειας στη βορειοανατολική Συρία.

Σύμφωνα με τον Ακάρ, παραμένουν στην περιοχή περίπου 1.000 μαχητές της YPG στη μεθοριακή πόλη Μάνμπιτζ και άλλοι 1.000 στη γειτονική Τελ Ριφάτ. Αυτές οι δύο πόλεις βρίσκονται δυτικά της λωρίδας εδάφους που η Τουρκία θέλει να μετατρέψει σε «ασφαλή ζώνη», όμως οι συριακές και οι ρωσικές δυνάμεις πρέπει να απομακρύνουν και από αυτές τις δυνάμεις της πολιτοφυλακής YPG.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει δηλώσει πως η Τουρκία θα δράσει μόνη της για να εκδιώξει τις δυνάμεις της YPG από τη βορειοανατολική Συρία, αν η Ρωσία δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της βάσει της συμφωνίας.

Το ίδιο επανέλαβε χθες και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε ότι αν οι Κούρδοι μαχητές δεν αποχωρήσουν σε βάθος 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Τουρκία, οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις θα εκκαθαρίσουν την περιοχή.

Πηγή: Reuters

1 σχόλιο

  1. ΚΑΛΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
    Η δική μου δοκιμασία για το πώς έχω ένα δάνειο για να αγοράσω ένα σπίτι από μια πραγματική και γνήσια επιχείρηση δανείου κάλεσε τα δάνεια του jose luis, είμαι πολύ ευτυχισμένος σήμερα και ο ΛΟΓΟΣ BLESS δάνεια jose luis (joseluisloans@aol.com) (joseluisloans@gmail.com)
    Το όνομά μου είναι maria, είμαι από το Ελλάδα, έχω ψάξει για μια γνήσια εταιρεία δανείων για τους τελευταίους 5 μήνες, για να αγοράσω ένα σπίτι όλοι πήρα ήταν μια δέσμη απάτες που με έκαναν να τους εμπιστευτώ και στο τέλος της ημέρας, πήραν τα λεφτά μου χωρίς να δώσουν τίποτα σε αντάλλαγμα, όλη μου η ελπίδα χάθηκε, πήρα μπερδεμένη και απογοητευμένη, ποτέ δεν ήθελα να έχω τίποτα να κάνω με εταιρείες δανείων στο διαδίκτυο, έτσι πήγα να δανειστώ κάποια χρήματα από έναν φίλο, είπα όλα αυτά που συνέβη και είπε ότι μπορεί να με βοηθήσει, αυτό
    ξέρει μια εταιρεία δανείου που μπορεί να με βοηθήσει με οποιοδήποτε ποσό του δανείου
    που χρειάζομαι από εμένα με πολύ χαμηλό επιτόκιο 2%, ότι πήρε μόλις ένα
    δανείου από αυτούς, με διευθύνει για το πώς να υποβάλει αίτηση για το δάνειο, έκανα ////
    όπως μου είπε, έχω υποβάλει αίτηση μαζί τους στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: (joseluisloans@aol.com) (joseluisloans@gmail.com)
    , ποτέ δεν πίστευα, αλλά προσπάθησα και προς μεγάλη μου έκπληξη πήρα το δάνειο μέσα σε 24 ώρες, δεν μπορούσα να πιστέψω,
    είμαι χαρούμενος και πλούσιος πάλι και ευχαριστώ τον Θεό ότι ένα τέτοιο δάνειο
    εταιρείες όπως αυτό εξακολουθούν να υπάρχουν σε αυτές τις απάτες σε όλα τα μέρη,
    παρακαλώ συμβουλεύω όλους εκεί έξω που έχουν ανάγκη δανείου τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
    (joseluisloans@aol.com) (joseluisloans@gmail.com)
    ποτέ δεν θα σας απογοητεύσουν, και
    η ζωή σας θα αλλάξει όπως και η δική μου.Πλήρης επαφή (joseluisloans@aol.com) (joseluisloans@gmail.com)
    σήμερα και να πάρετε το δάνειό σας από αυτούς, ο Θεός να ευλογεί jose luis δάνεια για την πραγματική προσφορά δανείου τους.
    Βεβαιωθείτε ότι έχετε επικοινωνήσει με τα δάνεια Luis για το δάνειό σας επειδή πήρα το δάνειό μου με επιτυχία από αυτή την εταιρεία χωρίς άγχος., Επισκεφτείτε το email τους (joseluisloans@aol.com) (joseluisloans@gmail.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση