GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η έκκληση της Μέρκελ στην επέτειο των 30 ετών από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Ανήμερα της ιστορικής επετείου των 30 ετών από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου κατά την οποία επανενώθηκε η Γερμανία, η καγκελάρι...

Ανήμερα της ιστορικής επετείου των 30 ετών από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου κατά την οποία επανενώθηκε η Γερμανία, η καγκελάριος Άνγκελα Μερκελ απηύθυνε ένα σημαντικό μήνυμα, αφήνοντας ένα τριαντάφυλλο στο Τείχος έχοντας στο πλευρό της τον πρώην υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Από το Παρεκκλήσι της Συμφιλίωσης η Άνγκελα Μέρκελ είπε: «Κανένα τείχος που περιθωριοποιεί τους ανθρώπους και περιορίζει την ελευθερία δεν είναι τόσο ψηλό και τόσο μεγάλο ώστε να μην μπορούν οι άνθρωποι να το περάσουν» και πρόσθεσε: «Θυμάμαι όλους εκείνους που καταπιέστηκαν και αναγκάστηκαν να θάψουν τα όνειρά τους» καλώντας την Ευρώπη να υπερασπιστεί τη δημοκρατία και την ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη συνοχή. Κατά την εορταστική τελετή είπε επίσης προς τους πολιτικούς ηγέτες και τους Ευρωπαίους καλεσμένους ότι τέτοιες αξίες πρέπει να τις τιμάμε και να τις υπερασπιζόμαστε εκ νέου, προειδοποιώντας ότι τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

Αυτό το μήνυμα της Μέρκελ είναι πιο επίκαιρο από ποτέ σε μια εποχή που η ακροδεξιά ανεβαίνει στη Γερμανία και ο ρατσισμός γνωρίζει νέα έξαρση στην Ευρώπη.

Mιλώντας από το Παρεκκλήσι της Συμφιλίωσης στην πρώην "ζώνη θανάτου" που διέτρεχε όλο το Τείχος και όπου περισσότεροι από 140 άνθρωποι σκοτώθηκαν, η καγκελάριος τόνισε ότι το φράγμα που χώρισε την κομμουνιστική Ανατολή από τη Δημοκρατική Δύση είναι παρελθόν.

Κατά την παρουσία της στο Τείχος χαιρέτισε το πλήθος που περίμενε να αφήσει ένα λουλούδι.

Πηγή: Daily Mail, Πηγή φωτό: Reuters, AP

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση