GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκρηξη σε ορυχείο στη Γερμανία - Διασώθηκαν οι 35 εργάτες που είχαν παγιδευτεί

Σώοι ανασύρθηκαν στην επιφάνεια οι 35 εργάτες που είχαν παγιδευτεί 700 μέτρα κάτω από τη γη έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε ορυχε...

Σώοι ανασύρθηκαν στην επιφάνεια οι 35 εργάτες που είχαν παγιδευτεί 700 μέτρα κάτω από τη γη έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε ορυχείο της ανατολικής Γερμανίας, ανακοίνωσε η αστυνομία στο Twitter.

"Όλοι οι άνθρωποι έχουν ανασυρθεί", επεσήμανε η αστυνομία της πόλης Χάλε.

Τουλάχιστον δύο εργάτες τραυματίστηκαν από την έκρηξη, που σημειώθηκε την ώρα που γέμιζαν μερικές κοιλότητες του ορυχείου. Ο ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση ενώ ο άλλος φέρει ελαφρά τραύματα, επεσήμανε η εταιρεία που διαχειρίζεται το ορυχείο.

Αυτό το ορυχείο ποτάσας στην πόλη Τόιτσενταλ, στο κρατίδιο της Σαξονίας- Άνχαλτ, έκλεισε το 1982, ανακοίνωσε η εταιρεία που το διαχειρίζεται. Έκτοτε χρησιμοποιείται για την απόρριψη απορριμμάτων από άλλα ορυχεία. Οι εργαζόμενοι σε αυτό κλείνουν τις κοιλότητες που έχουν δημιουργηθεί έπειτα από 80 χρόνια λειτουργίας του ορυχείου, τοποθετώντας σε αυτές απορρίμματα και χώμα και προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο το ορυχείο από την κατάρρευση.

Η πόλη Τόιτσενταλ βρίσκεται 150 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Βερολίνου.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πηγή ΦΩΤΟ: Reuters/Marvin Gaul

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση