GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ράμα: Στους 50 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό - Οι οικογένειες των θυμάτων θα στεγαστούν άμεσα σε καινούργια σπίτια

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θυμάτων από τον φονικό σεισμό μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχ...

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των θυμάτων από τον φονικό σεισμό μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανήλθε στους 50 και πως τερματίστηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης.

Στο νοσοκομείο συνεχίζονται να νοσηλεύονται 41 άτομα ενώ άλλα τρία μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό για εξειδικευμένη νοσηλεία.

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι οι οικογένειες των θυμάτων θα στεγαστούν άμεσα σε καινούργια σπίτια ενώ κήρυξε, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την περιφέρεια της Λέζιας βόρεια των Τιράνων.

Σήμερα άρχισαν οι επιθεωρήσεις των ξένων κλιμακίων για την αξιολόγηση των κτιρίων που υπέστησαν ζημιές στις πληγείσες περιοχές. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης μόνο στα Τίρανα επλήγησαν 1.192 κατοικίες και 265 πολυκατοικίες, ενώ οκτώ σχολεία κρίθηκαν ακατάλληλα. Στο Δυρράχιο 19 κτιριακά συγκροτήματα όπου στεγάζονται από 100 μέχρι 250 οικογένειες κρίθηκαν και αυτά ακατάλληλα.

Ο Έντι Ράμα τόνισε, ότι οι ζημιές ήταν μεγαλύτερες στα νεόχτιστα κτίρια και αποδίδει τα αίτια στην παραβίαση κάθε οικοδομικής αρχής και νομοθεσίας στο όνομα της κερδοσκοπικής απληστίας

Εντούτοις, παρά τα μεγέθη των καταστροφών ο Ράμα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι οι ζημιές θα αποκατασταθούν στο ακέραιο και το συντομότερο δυνατό. Έφερε ως παράδειγμα της αμεσότητας στην αντίδραση του κρατικού μηχανισμού την στέγαση 2.500 αστέγων σε διάφορα ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα.

Ο αριθμός των αστέγων υπολογίζεται σε πάνω από 10.000 η πλειοψηφία των οποίων εγκαταλείπει τις περιοχές που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση