GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μαραθώνιος: Αναγνώστου και Μαρινάκου νικητές στα 5 χλμ - Το μήνυμα Μπακογιάννη - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Μάριος Αναγνώστου και η Αναστασία Μαρινάκου πρώτευσαν στα 5 χλμ του 37ου διεθνούς Μαραθωνίου της Αθήνας στους άνδρες και γυναίκες αντίσ...

Ο Μάριος Αναγνώστου και η Αναστασία Μαρινάκου πρώτευσαν στα 5 χλμ του 37ου διεθνούς Μαραθωνίου της Αθήνας στους άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, ένα αγώνισμα υ διεξήχθη υπό βροχή στο κέντρο της Αθήνας και τερματισμό στο Παναθηναϊκό στάδιο.
Ο Μάριος Αναγνώστου πήρε για πρώτη φορά τη νίκη στα 5 χλμ, αφού τερμάτισε σε 14.51, χάνοντας για λίγο το ρεκόρ αγώνων που κατέχει ο Ανδρέας Δημητράκης με 14.49 από το 2018. Δεύτερος κατετάγη ο δεύτερος ο Μάρκος Γκούρλιας με 14.54 και τρίτος ο Γιώργος Τάσσης με 15.20, ο οποίος το Σάββατο αναδείχθηκε νικητής στα 10 χλμ.
«Eίμαι πολύ χαρούμενος που νίκησα σε αυτόν τον αγώνα. Ήταν μέσα στην προετοιμασία μου, απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους χορηγούς μου, τους συναθλητές μου. Ο κόσμος στη διαδρομή ήταν συγκλονιστικός μας εμψύχωνε καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, δήλωσε ο Μάριος Αναγνώστου.
«Δεν ήταν αυτό που θα ήθελα, δεν είχα την κατάλληλη ενέργεια. Το βράδυ δεν κοιμήθηκα καλά. Συνεχίζουμε για τη νέα σεζόν», δήλωσε ο Μάρκος Γκούρλιας, ενώ ο Γιώργος Τάσσης τόνισε: «Η αλήθεια είναι πως ήμουν κουρασμένος μετά τον χθεσινό αγώνα στα 10 χλμ όπου κατέκτησα την πρώτη θέση. Αποφάσισα χθες το βράδυ να μπω και στο 5άρι, ωστόσο έτσι κι αλλιώς το βασικό μου αγώνισμα είναι το 10άρι. Αν δεν έτρεχα και στους δυο αγώνες πιστεύω πως σήμερα θα πήγαινα καλύτερα. Ο καιρός μας βοήθησε. Ο ανταγωνισμός σήμερα ήταν υψηλού επιπέδου».
Στις γυναίκες, η Αναστασία Μαρινάκου μετά τη νίκη της το 2015 ανέβηκε και πάλι στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου στο αγώνισμα των 5 χλμ, αφού τερμάτισε πρώτη με 17.06. Ακολούθησαν η Ζωή Ανδρικοπουλου με 17.12 και η Ευγενία Παπαδήμα με 17.55.
«Η αλήθεια είναι ότι η πίεση ήταν μεγάλη. Το νόμιζα πιο εύκολο γιατί ήμουν προετοιμασμένη. Αλλά γι' αυτό δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί σε έναν αγώνα. Παρότι είχα να τρέξω σε αυτό το Στάδιο από το 2015, κατάφερα και έκανα ατομικό ρεκόρ», δήλωσε μετά τον τερματισμό της η Αναστασ’ια Μαρινάκου.

Η δεύτερη στα 5 χλμ, Ζωή Ανδρικοπούλου είπε: «Ο αγώνας αποτελούσε κριτήριο πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος και αυτό και μόνο το γεγονός τον καθιστούσε πιο δύσκολο. Και έτσι αποδείχθηκε με τη συμμετοχή μάλιστα της Αναστασίας Μαρινάκου. Ο ανταγωνισμός ήταν πολύ έντονος. Για την εποχή ο αγώνας που έκανα ήταν πολύ καλός. Προσπαθώ πάντα να αγωνίζομαι σε αυτή τη διοργάνωση του Μαραθωνίου της Αθήνας που είναι από τις λατρεμένες μου. Η αίσθηση του τερματισμού μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο είναι μοναδική».
Τέλος, η Ευγενία Παπαδημάτου που κατετάγη 3η δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να κατακτήσω την τρίτη θέση και να ανέβω για πρώτη φορά στο βάθρο των νικητριών βελτιώνοντας παράλληλα το ρεκόρ μου. Το αγώνισμα μου είναι 800 μ. και ελπίζω πως το καλοκαίρι θα διεκδικήσω καλές επιδόσεις».
Το μήνυμα Μπακογιάννη
Η εκκίνηση για τον Αγώνα Δρόμου 5 χιλιομέτρων, δόθηκε στη Λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος του Εθνικού Κήπου από τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος έστειλε το δικό του μήνυμα. "Εκκίνηση στον αγώνα που αποτελεί κορυφαίο σύμβολο πολιτισμού, θέλησης και προσπάθειας. Είναι οι πολλές μικρές ατομικές προσπάθειες και η αναμέτρηση του καθενός με τον εαυτό του. Όλα αυτά που χτίζουν μία μεγάλη, μια συνολική προσπάθεια που μας χωράει όλους. Για πρόοδο, διαρκή αναζήτηση και αδιάκοπη πορεία. Γιατί το μήνυμα για τη διαδρομή του Μαραθωνίου, δεν σταματά στο Καλλιμάρμαρο. Είναι καθημερινό και διαυγές. Να κοιτάμε μόνο μπροστά. Μήνυμα που ακούγεται σε όλο τον κόσμο και φτάνει σε κάθε γωνιά αυτού του πλανήτη. Μήνυμα που ξεκινά από την Αθήνα", ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση