GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εικόνες στην Κρήτη μετά τα 6,1 Ρίχτερ - Πού καταγράφηκαν ζημιές - ΦΩΤΟ

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε σε όλη την Κρήτη ο σεισμός των 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης. Η σεισμική δόνηση έγινε ιδ...

Μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε σε όλη την Κρήτη ο σεισμός των 6,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης. Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε όλο το νησί, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι, κυρίως στα Χανιά, να βγουν έντρομοι στους δρόμους.

Το γεγονός ότι το επίκεντρο ήταν μέσα στη θάλασσα και είχε μεγάλο εστιακό βάθος, βοήθησε ώστε να μην προκληθούν σοβαρές καταστροφές.

Κατά την αυτοψία που πραγματοποίησαν οι αρχές, διαπιστώθηκε πως μόνο στην περιοχή της Κισσάμου υπήρξαν μικροπροβλήματα. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από το χωριό Χαιρεθιανά, όπου ο σεισμός προκάλεσε ζημιές σε ετοιμόρροπα κτίσματα. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Όπως μεταδίδει το cretapost,  ο αντιπεριφερειάρχης Τάσος Κουρουπάκης, τόνισε πως μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί ζημιές στο κτίριο της Οικονομικής Εφορίας Χανιών, όπου έπεσαν σοβάδες ενώ την ίδια ώρα ο δήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Μυλωνάκης επεσήμανε πως έχει αναφερθεί πτώση σοβάδων και στο λύκειο της περιοχής.

«Η αποτίμηση από τον σεισμό είναι μέχρι στιγμής κάποιες μικρές ζημιές – όπως πτώση σοβάδων – στο λύκειο Κισσάμου ενώ έχουν δημιουργηθεί προβλήματα και σε κάποια ερειπωμένα κτίρια στο δήμο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλωνάκης.

Έκλεισαν προληπτικά τα σχολεία

Κλειστά με απόφαση του δημάρχου Κισσάμου Γιώργου Μυλωνάκη θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου, λόγω του σεισμού.

«Έβγαλα την απόφαση να κλείσουν τα σχολεία σήμερα προληπτικούς λόγους προς αποφυγή πανικού σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, καθώς και για περίπτωση επικείμενων μετασεισμών», επεσήμανε ο κ. Μυλωνάκης.

Με ασφάλεια βγήκαν οι μαθητές από τα σχολεία:

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανώλης Καρτσωνάκης, μιλώντας στο cretapost τόνισε ότι «έγινε έλεγχος από τις ειδικές ομάδες που έχουν συσταθεί σε κάθε σχολείο και δεν παρουσιάστηκε κανένα πρόβλημα».

Πηγή/ΦΩΤΟ: ekriti.gr, cretapost.gr, zarpanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση