GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Black Friday: Τι λέει ο Γ.Γ. Καταναλωτή - Όλα όσα πρέπει να προσέξουμε

«Υπάρχει κινητικότητα, κυρίως η νέα γενιά είναι αυτή που πιέζει την αγορά γύρω από τα ψηφιακά και πληροφοριακά προϊόντα. Μεγαλύτερη κίνησ...

«Υπάρχει κινητικότητα, κυρίως η νέα γενιά είναι αυτή που πιέζει την αγορά γύρω από τα ψηφιακά και πληροφοριακά προϊόντα. Μεγαλύτερη κίνηση παρατηρείται στις διαδικτυακές συναλλαγές και γι΄αυτό εμείς επικεντρωθήκαμε ενημερώνοντας το καταναλωτικό κοινό περισσότερο να προσέξει τις αγορές τους από το διαδίκτυο, το οποίο είναι πιο επισφαλές από τη φυσική παρουσία στο κατάστημα», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή «τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο με αφορμή την Black Friday ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.
«Οι καταναλωτές να προσέξουν διότι αυτές τις ημέρες πλασάρονται διάφορες ιστοσελίδες, οι οποίες δεν έχουν από πίσω ούτε νομικές οντότητες ούτε χαρακτηριστικά τα οποία μπορείς να ιχνηλατήσεις σε περίπτωση που δεν εξυπηρετηθεί ο καταναλωτής. Γι'΄αυτό τους έχουμε καθοδηγήσει όταν επιλέγουν την αγορά από μία ιστοσελίδα να κοιτούν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που ταυτοποιείται ο προμηθευτής», πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο κ. Σταμπουλίδης τόνισε ότι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή «έχει κάνει έρευνα και αυτήν την ώρα επιχειρούμε αυτά τα οποία μετρήσαμε πριν από έναν μήνα να δούμε σε ποια ακριβώς τιμή διατίθενται. Με εντολή του υπουργού έχουμε πάρει τα δεδομένα ενός μηνός πριν και τώρα τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι υπό έλεγχο. Θέλουμε η διαφάνεια να είναι κύριο χαρακτηριστικό των συναλλαγών».
«Θέλουμε να ξέρουν ότι η πολιτεία έχει τους μηχανισμούς και στο κομμάτι της διαφάνειας να μην υπάρχει παραπληροφόρηση στο καταναλωτικό κοινό. Παροτρύνω τους καταναλωτές, με ψυχραιμία πάντα, αυτό που πήραν εάν αμφισβητείται και η ποιότητα και η αγοραπωλησία να το καταγγείλουν», ανέφερε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι «εφόσον διαπιστωθεί ότι έχουν υπάρξει καταχρηστικοί όροι από την πλευρά της διαφάνειας και συναλλαγής με τον καταναλωτή, κινούνται και οι διοικητικές κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος».
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση