GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόντρα της Περιφέρειας Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για το επεισόδιο Τζήμερου-Πρωτούλη

Κόντρα μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ξέσπασε με αφορμή το χθεσινό επεισόδιο ανάμεσα στον Θάνο Τζήμερο κ...

Κόντρα μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ξέσπασε με αφορμή το χθεσινό επεισόδιο ανάμεσα στον Θάνο Τζήμερο και τον Γιάννη Πρωτούλη και την κλήση της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σε σημερινή δήλωσή του, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης σημειώνει πως “στην Περιφέρεια Αττικής δεν έχει θέση η βία” και καταδικάζει “απερίφραστα αυτούς που προκάλεσαν το χθεσινό επεισόδιο”.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης τονίζει πως “σε αυτήν την κρίσιμη χρονική συγκυρία για την Αττική, προτεραιότητα έχει η επίλυση των προβλημάτων που επιβαρύνουν την καθημερινότητα των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Για να υπηρετήσουμε το στόχο αυτό , χρειάζονται συνθέσεις και συνεργασίες και υπέρβαση των κομματικών ορίων. Αλλά πάνω από όλα χρειάζεται σεβασμός στους κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου”. Στέλνει μήνυμα ότι “τη λειτουργία της Περιφέρειας Αττικής δεν έχουν θέση η βία και οι τραμπουκισμοί” και πως “καταδικάζουμε απερίφραστα αυτούς που προκάλεσαν το χθεσινό επεισόδιο και τις απαράδεκτες ύβρεις που εκτοξεύτηκαν μεταξύ των επικεφαλής δυο παρατάξεων, που συμμετέχουν στο περιφερειακό μας συμβούλιο”. Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, “ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη αποτελεί βασικό συστατικό της δημοκρατίας. Δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά που μας προσβάλλουν όλους”.

Απαντώντας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής κατηγορεί τον κ. Πατούλη ότι “το κίνητρο του Πατούλη είναι να καλύψει το Τζήμερο που μόνο στα λόγια είναι ‘επικεφαλής παράταξης’”.

“Ο Περιφερειάρχης Αττικής, αν και απών, από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έβγαλε ανακοίνωση για να υπερασπιστεί το γνωστό φασίστα Τζήμερο, που συστηματικά βρίζει και δημιουργεί επεισόδια τόσο στην παρούσα, όσο και στην προηγούμενη θητεία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Να θυμίσουμε ότι μαζί ψήφισαν τα εγκλήματα στη διαχείριση των απορριμμάτων, γεμίζοντας την Αττική με νέες χωματερές στη Φυλή, στο Γραμματικό και σε όλα τα ανενεργά λατομεία. Μαζί έχουν ψηφίσει όλες τις κρίσιμες αντιλαϊκές αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου”, τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση». Καταλήγοντας, σημειώνει: “Το κίνητρο του Πατούλη είναι να καλύψει το Τζήμερο που μόνο στα λόγια είναι ‘επικεφαλής παράταξης’. Στην πράξη είναι περιφερειακός σύμβουλος του. Να τη χαίρεται την καινούρια της μεταγραφή η παράταξη της ΝΔ”.

Η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε στη συνέχεια και νέα ανακοίνωση, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως “τελικά δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζουν κάποιοι”.

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, “η αυτονόητη αποδοκιμασία κάθε μορφής βίας κατά τις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, μεταφράζεται λανθασμένα από την ‘Λαϊκή Συσπείρωση’ Αττικής ως επιδοκιμασία κάποιων παρατάξεων, σε βάρος άλλων. Για μας δεν υπάρχει κόκκινη, μαύρη η πράσινη βία. Η βία δεν έχει κόμμα ή παράταξη. Η βία είναι βία, οι ύβρεις είναι βία και οι τραμπουκισμοί είναι βία. Τελικά δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζουν κάποιοι”.

Καταλήγοντας, τονίζει πως “η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής λειτουργεί θεσμικά, πάνω από κόμματα και παρατάξεις, δίνοντας προτεραιότητα στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του Λεκανοπεδίου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση