GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα εντάλματα σύλληψης σε βάρος Καταλανών αυτονομιστών

Νέα διεθνή εντάλματα σύλληψης εξέδωσε το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας σε βάρος τριών πρώην μελών της καταλανικής κυβέρνησης για τη...

Νέα διεθνή εντάλματα σύλληψης εξέδωσε το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας σε βάρος τριών πρώην μελών της καταλανικής κυβέρνησης για την απόπειρα απόσχισης το 2017, μετά το ένταλμα που εξέδωσε τον Οκτώβριο σε βάρος του Κάρλες Πουτζντεμόν.

Τα εντάλματα σύλληψης κατά του Τόνι Κομίν και του Λούις Πουίγκ θα παραδοθούν στην "αρμόδια δικαστική πηγή στο Βέλγιο" όπου οι Καταλανοί κατέφυγαν το 2017, όπως ο Κάρλες Πουτζντεμόν για να διαφύγουν των δικαστικών διώξεων στην Ισπανία, ανακοίνωσε το ανώτατο δικαστήριο.

Το ένταλμα σε βάρος της Κλάρα Πονσάτι παραδόθηκε στις αρχές της Σκωτίας όπου έχει εγκατασταθεί η πρώην υπουργός της αυτονομιστικής καταλανικής κυβέρνησης. Ο Κομίν διώκεται για "στάση" και "υπεξαίρεση δημοσίων πόρων", η Πονσάτι για "στάση" και ο Πουίγκ για "ανυπακοή" και "υπεξαίρεση δημοσίων πόρων".

Ο δικηγόρος της Κλάρα Πονσάτι ανακοίνωσε ότι η πελάτισσά του θα μεταβεί την Πέμπτη το πρωί σε δικαστήριο της Σκωτίας, στο Εδιμβούργο, για να συλληφθεί αμέσως. Κατά την ακρόαση που θα ακολουθήσει, η υπεράσπισή της θα ζητήσει η Πονσάτι να αφεθεί ελεύθερη με καταβολή εγγύησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου της Άμερ Ανουάρ. "Αυτό το ένταλμα σύλληψης εκλαμβάνεται ως μια συστηματική απόπειρα ποινικοποίησης του αγώνα για ανεξαρτησία που κάνουν περισσότερα από δύο εκατομμύρια Καταλανοί", δήλωσε ο Ανουάρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση