GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκοιμήθη ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριος

Σε ηλικία 91 ετών εκοιμήθη το πρωί της Τετάρτης στο Λονδίνο, ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριος. Σύμφωνα...

Σε ηλικία 91 ετών εκοιμήθη το πρωί της Τετάρτης στο Λονδίνο, ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριος.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα romfea.gr, ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Γρηγόριος, τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Πριν από λίγους μήνες, ο Γρηγόριος είχε αντικατασταθεί από τον μητροπολίτη Δαρδανελλίων Νικήτα.

Ο Αρχιεπίσκοπος πρώην Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας γεννήθηκε στο Μαραθόβουνο της Κύπρου το 1928. Εκάρη μοναχός το 1951 και χειροτονήθηκε διάκονος το 1953, ενώ πρεσβύτερος το 1959. Το 1970 εξελέγη επίσκοπος Τροπαίου και ανέλαβε τη διοίκηση της Ελληνικής Ορθοδόξου Κοινότητας Αποστόλου Βαρνάβα Βορείου Λονδίνου και το 1988 εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση