GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επτά πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με αλάτι

Το αλάτι είναι ένα υλικό που υπάρχει σε κάθε κουζίνα. Οι περισσότεροι, όμως, δεν γνωρίζουν τις άλλες χρήσεις του αλατιού (πέρα από αυ...

Το αλάτι είναι ένα υλικό που υπάρχει σε κάθε κουζίνα. Οι περισσότεροι, όμως, δεν γνωρίζουν τις άλλες χρήσεις του αλατιού (πέρα από αυτή που έχει στη διατροφή μας). Δείτε αυτό το πάμφθηνο υλικό θα κάνει τη ζωή σας πιο εύκολη.

Ψυγείο Δεν μπορείτε να αντέξετε την απαίσια μυρωδιά του ψυγείου σας; Το αλάτι είναι εδώ για να σας απαλλάξει από αυτήν. Σε ένα μπολάκι αναμίξτε νερό, αλάτι και σόδα. Πάρτε ένα πανί και τρίψτε με το μείγμα τις επιφάνειες του ψυγείου σας. Θα κάνει το ψυγείο σας να μυρίζει όμορφα ενώ ταυτόχρονα θα το καθαρίσει.

Δόντια Μια άλλη εξίσου σημαντική χρήση του αλατιού έχει να κάνει με την ομορφιά. Αναμείξτε σε ένα μπολάκι ένα μέρος αλάτι και δύο μέρη μαγειρικής σόδας. Βουτήξτε την οδοντόβουρτσά σας στο μείγμα και τρίψτε με αυτήν τα δόντια σας. Κάντε το αυτό 2-3 φορές την εβδομάδα και σύντομα θα έχετε πιο λευκά δόντια.

Σκουριά Για να καθαρίσετε την σκουριά από οποιαδήποτε επιφάνεια ανακατέψτε αλάτι με χυμό λεμονιού και τρίψτε με το μείγμα τη σκουριά. Αφήστε το για μερικά λεπτά να κάνει τη δουλειά του και έπειτα καθαρίστε το με ένα σφουγγάρι.

Καφετιέρα Για να καθαρίσετε το γυάλινο δοχείο της καφετιέρας σας το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ανακατέψετε αλάτι με λίγο πάγο σε ένα μπολ. Βάλτε το μείγμα μέσα στο δοχείο και αρχίστε να το στριφογυρίζετε. Ξεπλύντε το αμέσως και θα διαπιστώσετε ότι οι λεκέδες από καφέ έχουν φύγει.

Κρασί Μόλις δείτε λεκέ από κρασί πάνω σε οτιδήποτε πάρτε αλάτι και ρίξτε πάνω στο λεκέ όσο περισσότερο μπορείτε. Το αλάτι θα απορροφήσει αρκετό από το κρασί. Πριν βάλετε στο πλυντήριο το ρούχο πάνω στο οποίο σας έπεσε κρασί αφήστε το να μουλιάσει για μισή ώρα σε κρύο νερό.

Αίμα Για να αφαιρέσετε λεκέδες από αίμα αρκεί να μουλιάσετε το ρούχο σε κρύο αλατισμένο νερό. Έπειτα βάλτε το ρούχο σας σε ζεστό νερό με σαπούνι και τρίψτε το λιγάκι. Ο λεκές σας θα καθαρίσει. Προσέξτε γιατί δεν μπορούν όλα τα υφάσματα να δεχτούν το πολύ ζεστό νερό.

Μυρμήγκια Ξεφορτωθείτε με αλάτι τα ενοχλητικά μυρμήγκια που έχουν αρχίσει να κάνουν σιγά-σιγά την εμφάνισή τους. Στα μυρμήγκια δεν αρέσει να περπατάνε πάνω σε αλάτι και έτσι όταν το βλέπουν μπροστά τους προσπαθούν να το αποφύγουν. Ρίξτε αλάτι σε πόρτες, παράθυρα και όπου αλλού πιστεύετε ότι είναι η "περατζάδα" τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση