GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Πετροπόλεμος, συγκρούσεις και χημικά - Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα μία φοιτήτρια

Επεισόδια μεταξύ φοιτητών και δυνάμεων των ΜΑΤ εκτυλίχθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στην ΑΣΟΕΕ, κατά τη διάρκεια των οποίων υπάρχο...

Επεισόδια μεταξύ φοιτητών και δυνάμεων των ΜΑΤ εκτυλίχθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στην ΑΣΟΕΕ, κατά τη διάρκεια των οποίων υπάρχουν αναφορές ότι τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας φοιτητής, ενώ μία κοπέλα διακομίστηκε στο νοσοκομείο γιατί παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα.
Τα επεισόδια φαίνεται πως ξεκίνησαν όταν περίπου 50 άτομα συγκεντρώθηκαν στη συμβολή της Δεριγνύ με την Πατησίων και πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
Αμέσως μετά, μία ομάδα φοιτητών, που αντιδρά στην απόφαση της Συγκλήτου να παραμείνει κλειστό το Πανεπιστήμιο έως τις 17 Νοεμβρίου, έσπασε το λουκέτο στην είσοδο του κτιρίου και μπήκε στο προαύλιο. Δυνάμεις των ΜΑΤ εισήλθαν, επίσης, στο προαύλιο με σκοπό να τους απομακρύνουν.
Για αρκετή ώρα τα ΜΑΤ βρίσκονταν απέναντι από τους φοιτητές, οι οποίοι παρέμεναν συγκεντρωμένοι κατά δεκάδες στα σκαλιά μπροστά από την κεντρική είσοδο του Πανεπιστημίου και φώναζαν συνθήματα.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, έπειτα από επικοινωνία του επικεφαλής του κλιμακίου της αστυνομίας, με ομάδα φοιτητών, απομακρύνθηκαν τα λεωφορεία της αστυνομίας που ήταν σταθμευμένα έξω από την ΑΣΟΕΕ και στη συνέχεια αποχώρησαν και οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο προαύλιο.
Εκείνη τη στιγμή προκλήθηκε νέα ένταση, καθώς κάποιοι από τους συγκεντρωμένους έξω από το κτίριο πέταξαν αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.
Μετά την απομάκρυνση των ΜΑΤ, οι φοιτητές ύψωσαν πανό, βγήκαν από τον χώρο της ΑΣΟΕΕ και μαζί με άλλα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο σε ένδειξη αλληλεγγύης, κατευθύνθηκαν με πορεία προς το Πολυτεχνείο.
Σημειώνεται πως έξω από την ΑΣΟΕΕ είχαν μεταβεί η Θεανώ Φωτίου, ο Νίκος Φίλης και η Σοφία Σακοράφα.
Οι πληροφορίες για τους τραυματίες και η μαρτυρία φοιτητή
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μία κοπέλα διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, καθώς αντιμετώπισε αναπνευστικό πρόβλημα λόγω των δακρυγόνων, που χρησιμοποίησε η αστυνομία.
Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Παναγιώτης Παπανικολάου, του οποίου τα παιδιά βρίσκονταν εντός της ΑΣΟΕΕ, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ένας φοιτητής τραυματίστηκε στο κεφάλι και πέντε ακόμη φοιτητές παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα. Ακούστε τι δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή «τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο:

«Έχουν εγκλωβιστεί φοιτητές οι οποίοι ήρθαν να ασκήσουν το δικαίωμά τους να ανοίξουν τη σχολή έπειτα από ένα αυθαίρετο lock out το οποίο πραγματοποίησε η αστυνομία και η πρυτανεία. Υπάρχουν τραυματίες, άοπλοι φοιτητές. Είναι όλοι φοιτητές που διεκδικούν το δικαίωμά τους να ακουστεί ο λόγος τους. Η αστυνομία έχει αποκλείσει τους φοιτητές με όρους τρομοκρατίας και δεν μας αφήνουν να αποχωρήσουμε αναίμακτα», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή «τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο φοιτητής που βρέθηκε εντός του χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ακούστε το ηχητικό:

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση