GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στις Φιλιππίνες όσοι ατμίζουν δημοσίως... θα συλλαμβάνονται

Εντολή για τη σύλληψη όσων... τολμούν να ατμίζουν δημοσίως έδωσε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων στις αστυνομικές αρχές της χώρας, ως συνέχ...

Εντολή για τη σύλληψη όσων... τολμούν να ατμίζουν δημοσίως έδωσε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων στις αστυνομικές αρχές της χώρας, ως συνέχεια της ανακοίνωσής που είχε κάνει λίγες ώρες πριν για την απαγόρευση του ατμίσματος.

Εκτός από τις συλλήψεις αυτών που θα παραβαίνουν τον νόμο, οι αρχές θα κατάσχουν και τα ηλεκτρονικά τους τσιγάρα.

Το βράδυ της Τρίτης, ο πρόεδρος της χώρας, Ροντρίγο Ντουτέρτε ανακοίνωσε ότι πρόκειται να απαγορεύσει το άτμισμα χαρακτηρίζοντας το ηλεκτρονικό τσιγάρο «τοξικό» και προσθέτοντας ότι γεμίζει το σώμα των χρηστών με «χημικά προϊόντα».

Έπειτα από την εντολή του προέδρου, ο διοικητής της αστυνομίας των Φιλιππίνων ζήτησε από όλες τις μονάδες της αστυνομίας, σε όλη τη χώρα να εφαρμόσουν αμέσως την απαγόρευση του ηλεκτρονικού τσιγάρου και να διασφαλίσουν ότι όλοι οι παραβάτες θα συλλαμβάνονται, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πρώην καπνιστής και ο ίδιος, ο Ντουτέρτε είναι γνωστός για την ιδιαίτερα σκληρή και αιματηρή εκστρατεία του εναντίον της χρήσης ναρκωτικών, την οποία ξεκίνησε μετά την εκλογή του το 2016. Παράλληλα έχει αυστηροποιήσει και τους κανόνες για το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους. Σημειώνεται πως οι Φιλιππίνες διαθέτουν μία από τις πιο αυστηρές νομοθεσίες κατά του καπνίσματος στην Ασία.

Το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων πρόσφατα αναφέρθηκε στην περίπτωση μίας 16χρονης, η οποία χρειάστηκε να νοσηλευθεί εξαιτίας βλαβών στους πνεύμονές της, που συνδέονταν άμεσα με το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Τον Ιούλιο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε σε έκθεσή του ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι «αναμφισβήτητα βλαβερά» και ότι δεν μπορεί κανείς να τα συστήσει ως μέσο διακοπής του καπνίσματος.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα έχουν χαρακτηριστεί ως «επικίνδυνα» για τους νέους από τις αμερικανικές αρχές και στην Ινδία έχει απαγορευτεί η εισαγωγή, η πώληση, η παραγωγή και οι διαφημίσεις τους. Αντίστοιχες απαγορεύσεις ισχύουν στη Βραζιλία, τη Σιγκαπούρη και την Ταϊλάνδη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση