GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Χίο - Άνοιξε ο δημοτικός χώρος ανακύκλωσης στη ΒΙΑΛ για τους πρόσφυγες

Το πέρασμα της κακοκαιρίας "Γηρυόνης" δεν προκάλεσε καταστροφές στη Χίο, ωστόσο δεν έλειψαν τα προβλήματα. Μέχρι στιγμής η Πυρο...

Το πέρασμα της κακοκαιρίας "Γηρυόνης" δεν προκάλεσε καταστροφές στη Χίο, ωστόσο δεν έλειψαν τα προβλήματα. Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε μια κλήση για τοίχο ερειπωμένου σπιτιού που έπεσε στο Κάστρο της πόλης και προς τα τείχη. Ο Δήμος είχε περιφράξει το χώρο, όμως μετά την πτώση του τοίχου δημιουργήθηκε πρόβλημα με τις λαμαρίνες της περίφραξης που απομακρύνθηκαν. Έντονη ήταν η βροχόπτωση στα νοτιόχωρα. Στον χωριό Εμπορειός, πλημμύρισε ο Ποταμός, κατά μήκος του οποίου βρίσκονται πολλές εξοχικές κατοικίες.
Δείτε τις φωτογραφίες




Οι πρόσφυγες και μετανάστες στη ΒΙΑΛ είχαν να αντιμετωπίσουν από τα ξημερώματα τις έντονες βροχοπτώσεις που έφερε ο «Γηρυόνης» στο νησί. Ειδικά όσοι βρίσκονται γύρω από τον κύριο καταυλισμό της ΒΙΑΛ και διαμένουν σε σκηνές στα χωράφια, προσπάθησαν να βρουν προστασία σε πιο στεγνούς χώρους. Έτσι, ο Δήμος Χίου έδωσε άδεια και ανοίχτηκε ο δημοτικός χώρος που βρισκόταν η αποθήκη των ανακυκλώσιμων υλικών στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.
Δείτε τις φωτογραφίες από την ΕΡΤ Αιγαίου


Να σημειωθεί ότι στις αρχές Νοεμβρίου, είχε σφραγιστεί από τον Δήμο ο χώρος, όμως η ένταση των καιρικών φαινομένων οδήγησε στο άνοιγμα του συγκεκριμένου χώρου με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου.
Προβλήματα υπάρχουν στον καταυλισμό στα σημεία που ήταν συσσωρευμένα σκουπίδια και δεν είχαν μαζευτεί εγκαίρως και παρασύρθηκαν από τα νερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση