GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συναντήσεις Σταϊκούρα με Ντομπρόβσκις και Μοσκοβισί

Βρυξέλλες, Αθανάσιος Αθανασίoυ Αισιόδοξος για την πορεία της τέταρτης αξιολόγησης εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκού...

Βρυξέλλες, Αθανάσιος Αθανασίoυ

Αισιόδοξος για την πορεία της τέταρτης αξιολόγησης εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, από τις Βρυξέλλες, όπου πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, ενώ σήμερα Παρασκευή θα συναντηθεί με τον Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί.

Στόχος αυτών των συναντήσεων, όπως ανέφερε, είναι η διαρκής ανταλλαγή απόψεων με τους θεσμούς ενόψει και της τέταρτης Αξιολόγησης, που θα δημοσιοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου και θα κριθεί στο Eurogroup του Δεκεμβρίου.

Στις συναντήσεις του με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους ο υπουργός Οικονομικών θέτει και το ζήτημα της αξιοποίησης των χρημάτων από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες.

«Σημαντικό» χαρακτήρισε το ότι «ήρθε πρωθύστερα η εκτίμηση της Κομισιόν ότι η ελληνική οικονομία θα επιτύχει τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα χωρίς δημοσιονομικό κενό μέχρι και το 2021».

Αναφερόμενος ειδικότερα στο σχέδιο "Ηρακλής" για τη μείωση των "κόκκινων" δανείων των τραπεζών, εξήγησε ότι αποτελεί προαπαιτούμενο της αξιολόγησης μόνο ως προς την πρόοδο που σημειώνεται στις διαβουλεύσεις μεταξύ των παραγόντων της αγοράς, στο πλαίσιο της προσπάθειας συμβιβασμού μεταξύ της απόφασης Κομισιόν και των Τραπεζών και όχι ως προς τη νομοθέτησή του. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

«Ακόμη υπάρχουν ανοικτά σημεία, αλλά το νομοθετικό πόνημα θα είναι έτοιμο ως το τέλος επόμενης εβδομάδας», υπογράμμισε, και αυτό που μένει να δούμε είναι πότε ακριβώς θα κατατεθεί το νομικό κείμενο στη Βουλή, δεδομένης της ανάγκης προ-συνεννόησης με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, τον ΕΜΣ και την ΕΚΤ.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση