GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πύρινος εφιάλτης στην Αυστραλία - Τουλάχιστον τρεις νεκροί

Μαίνονται οι πυρκαγιές στην ανατολική Αυστραλία όπου τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τέσσερις αγνοούνται και περίπου 150...


Μαίνονται οι πυρκαγιές στην ανατολική Αυστραλία όπου τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τέσσερις αγνοούνται και περίπου 150 σπίτια έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό.
Από την πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας επιβεβαιώθηκε πως δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά κοντά στο Γκλεν Ινές, περισσότερα από 550 χλμ. βόρεια του Σίδνεϊ.
Ένα πτώμα ανακαλύφθηκε σε όχημα και μια γυναίκα υπέκυψε καθώς υπέστη σοβαρά εγκαύματα. Επίσης, η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε πως ένα πτώμα βρέθηκε σε απανθρακωμένο σπίτι βόρεια του Ταρί, κωμόπολης περίπου 300 χλμ. βόρεια του Σίδνεϊ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το σπίτι ανήκε σε 63χρονη γυναίκα, αλλά πρώτα πρέπει να γίνει νεκροτομή για να ταυτοποιηθεί το πτώμα αλλά και η αιτία θανάτου.

Τοπικοί ραδιοσταθμοί διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να δώσουν οδηγίες επιβίωσης σε πυρκαγιά σε περίπτωση που άνθρωποι βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο σπίτι τους ή στο όχημά τους.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 81 πυρκαγιές μαίνονταν στην Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, με 36 απ' αυτές να βρίσκονται εκτός ελέγχου και για τέσσερις να έχει εκδοθεί έκτακτη προειδοποίηση.


Στην Πολιτεία Κουίνσλαντ,που βρίσκεται βορειότερα, χιλιάδες κάτοικοι κοντά στο παραλιακό θέρετρο Νούσα πέρασαν τη νύχτα σε καταφύγια, ενώ η πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ Αναστάζια Πάλουσεκ δήλωσε πως οι Αρχές εξακολουθούν να εξετάζουν αν είναι ασφαλές να επιστρέψουν στα σπίτια τους 2.000 άνθρωποι.

Στη Δυτική Αυστραλία, μια πυρκαγιά μαινόταν εκτός ελέγχου και οι Αρχές προειδοποίησαν ότι ολόκληρη η Πολιτεία βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο κινδύνου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Guardian, Πηγή φωτό: AAP, EPA

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση