GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα φέσια στην εφορία τον Σεπτέμβριο - Πόσοι οφειλέτες είναι αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα είσπραξης

Το ποσό των 588 εκατ. ευρώ έφτασε το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος τον Σεπτέμβριο σε σχέση με 1,4 δισ. ευρώ πριν από έναν χρόνο. Στο νέο ληξ...

Το ποσό των 588 εκατ. ευρώ έφτασε το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος τον Σεπτέμβριο σε σχέση με 1,4 δισ. ευρώ πριν από έναν χρόνο. Στο νέο ληξιπρόθεσμο χρέος συμπεριλαμβάνονται και οι μη φορολογικές υποχρεώσεις, ενώ αν αυτές εξαιρεθούν το ποσό διαμορφώνεται σε 529 εκατ. ευρώ.

Τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, ανέρχονται σε 104,9 δισ. ευρώ, ενώ τα "φρέσκα" ληξιπρόθεσμα χρέη από την αρχή του έτους έως τον Σεπτέμβριο διαμορφώθηκαν στα 4,907 δισ. ευρώ.Το παλαιό ληξιπρόθεσμο στο εννεάμηνο έφτασε τα 2,25 δισ. ευρώ.

Περίπου 1,8 εκατομμύρια οφειλέτες είναι εκτεθειμένοι σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, ενώ περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια έχουν ήδη υποστεί κατασχέσεις.

Σε ό,τι αφορά το συνολικό «νέο ληξιπρόθεσμο» που προστέθηκε στα βιβλία μας εξαιρουμένων των μη φορολογικών κατηγοριών:

Για το μήνα αναφοράς (Σεπτέμβριος), το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα 529 εκ., ενώ την ίδια περίοδο το 2018 είχε φτάσει τα 514 εκ. (αύξηση κατά 2,9%)

Το 98% περίπου προέρχεται από τις κάτωθι κατηγορίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση