GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η υπουργός Παιδείας για την αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ - Τι είπε για την επίθεση του Ρουβίκωνα στο γραφείο της - ΒΙΝΤΕΟ

Την αστυνομική επιχείρηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα στην ΑΣΟΕΕ, κλήθηκε να σχολιάσει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως....

Την αστυνομική επιχείρηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγη ώρα στην ΑΣΟΕΕ, κλήθηκε να σχολιάσει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Κεραμέως διευκρίνισε πως η αστυνομική επιχείρηση στην ΑΣΟΕΕ γίνεται με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος προφανώς -όπως είπε- είναι σε συνεννόηση με τις πρυτανικές αρχές, συμπλήρωσε.
“Γι’ αυτό περάσαμε τη διάταξη που αποκαθιστά το άσυλο στην πραγματική του έννοια”, τόνισε η υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε: “για να είναι ελεύθερα τα πανεπιστήμια από έκνομες ενέργειες”. Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι "υπήρχαν και στο παρελθόν καταγγελίες από τις πρυτανικές Αρχές, αλλά δεν υπήρχε η πολιτική βούληση για να υπάρξουν παρεμβάσεις προς αποκατάσταση της ασφάλειας για τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας".
Όπως επισήμανε, ήδη με δράσεις του προηγούμενου διαστήματος έχει "καθαρίσει" η περιοχή έξω από την ΑΣΟΕΕ, η οποία το προηγούμενο διάστημα αποτέλεσε "κέντρο παρεμπορίου", με τον χώρο του Πανεπιστημίου να "αξιοποιείται" ως "άσυλο" για όσους παρανόμως εμπορεύονταν προϊόντα ή διακινούσαν ναρκωτικά.
Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι και η χθεσινή επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και η σημερινή στην ΑΣΟΕΕ αποτελούν προσπάθειες για την εγκαθίδρυση του αισθήματος ασφαλείας σε όλη τη χώρα.
Σχετικά με την επίθεση μελών του Ρουβίκωνα στο πολιτικό της γραφείο, η υπουργός Παιδείας, είπε πως "δυστυχώς κάποιοι μέσω της βίας να προσπαθούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους" και διαμήνυσε: “δεν τρομοκρατούμαστε, δεν εκβιαζόμαστε, θα συνεχίσουμε να κάνουμε διάλογο για τον εκσυγχρονισμό των Πανεπιστημίων".
Για την αναστολή λειτουργίας των 37 νέων τμημάτων ΑΕΙ
Ερωτηθείσα για την αναστολή λειτουργίας των 37 νέων τμημάτων ΑΕΙ που είχαν ιδρυθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και επρόκειτο λειτουργήσουν από το 2020, η υπουργός Παιδείας είπε ότι "η αναστολή έγινε για να ζητηθεί η γνώμη της Ανεξάρτητης Αρχής που είναι επιφορτισμένη με το έργο αυτό, κάτι που δεν είχε γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ερευνηθεί εάν ένα Τμήμα πρέπει να ιδρυθεί, εάν χρειάζεται να λειτουργήσει προκειμένου να εξυπηρετηθούν εκπαιδευτικές ανάγκες, εάν καλύπτονται οι μελέτες βιωσιμότητας κτλ. και εφόσον αυτό αξιολογηθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή, τότε κάποια τμήματα από αυτά θα λειτουργήσουν, με απώτερο στόχο να δώσουμε σωστή εκπαίδευση στους νέους και να τους δώσουμε πτυχία με αντίκρισμα".
Απαντώντας και στον δήμαρχο Αγρινίου, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για την αναστολή λειτουργίας του τμήματος Γεωπονικής στην πόλη, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, είπε ότι "δεν θέλουμε βιομηχανία πτυχίων χωρίς αντίκρισμα", επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσουν να υπάρχουν τα "τραγελαφικά περιστατικά με δημιουργία πανεπιστημιακών τμημάτων με τροπολογίες βουλευτών της “τελευταίας στιγμής”".
Σχετικά με τις μετεγγραφές φοιτητών, η κ. Κεραμέως τόνισε πως "φέτος θα ισχύσει το περσινό σύστημα, καθώς δεν υπήρχε χρόνος να γίνουν αλλαγές", αναφέροντας ωστόσο ότι "ετοιμάζεται νέο πλαίσιο για τις μετεγγραφές, το οποίο θα διαμορφωθεί κατόπιν κοινωνικού διαλόγου".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση