GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Θάσος - Σπεύδει κυβερνητικό κλιμάκιο - ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί η Θάσος έπειτα από τις καταστροφικές πλημμύρες των τελευταίων δύο 24ωρων, που έχουν προκαλέσει ε...

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί η Θάσος έπειτα από τις καταστροφικές πλημμύρες των τελευταίων δύο 24ωρων, που έχουν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στο νησί.
Τεράστιες εκτάσεις “θάφτηκαν” κάτω από τα νερά και τη λάσπη, ενώ στην περιοχή Ποταμιά δύο οικογένειες χρειάστηκε να εγκαταλείψουν το σπίτι τους, που πλημμύρισε, εξαιτίας της υπερχείλισης ρέματος.
Νωρίτερα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επενέβησαν και απεγκλώβισαν δύο ηλικιωμένους από το σπίτι τους στον Θεολόγο και μία γυναίκα από την Ποταμιά.


Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από την περιοχή Παναγία με το νερό να παρασύρει στο διάβα του όποιο όχημα βρέθηκε μπροστά του, κατεβάζοντας παράλληλα πέτρες και ξύλα από το βουνό. Ταυτόχρονα, πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, ενώ οι κάτοικοι έβλεπαν έντρομοι την καταστροφή από τα μπαλκόνια και τις ταράτσες στις οποίες ανέβηκαν για να γλιτώσουν.
Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κήρυξε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας τις Κοινότητες Ποταμιάς, Θάσου, Πρίνου, Μαριών, Λιμεναρίων και Θεολόγου του Δήμου Θάσου της Π.Ε. Καβάλας και Θάσου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες και να γίνει διαχείριση των συνεπειών από τις έντονες βροχοπτώσεις, που εκδηλώθηκαν στις 21-11-2019 στις παραπάνω περιοχές.
Το πρωί του Σαββάτου, στις πληγείσες περιοχές της Θάσου αλλά και της Χαλκιδικής θα βρεθεί κυβερνητικό κλιμάκιο, με επικεφαλής τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο. Είχε προηγηθεί σχετική εντολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Θα συνοδεύονται από τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, τον Γ.Γ. Υποδομών, Γεώργιο Καραγιάννη, τον Γ.Γ. Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Κώστα Μπαγινέτα και τον Υπαρχηγό Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη.
Με πληροφορίες από kavalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση