GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την Ελληνική Εταιρεία Χάλυβος επισκέφτηκε ο Μητσοτάκης - Σύντομα αναμένεται η επαναλειτουργία της βιομηχανίας

Επίσκεψη στην Ελληνική Εταιρεία Χάλυβος (HELLENIC STEEL Co), που βρίσκεται στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Κυρι...

Επίσκεψη στην Ελληνική Εταιρεία Χάλυβος (HELLENIC STEEL Co), που βρίσκεται στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, που πρόκειται να επαναλειτουργήσει το επόμενο διάστημα.
Σε δηλώσεις του, ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως πρόκειται για «ζωντανή ιστορία της αποβιομηχάνισης και της επαναβιομηχάνισης» και επανέλαβε ότι αυτή η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα την επιχειρηματικότητα και τις επενδυτικές πρωτοβουλίες.
Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συγκεκριμένη επένδυση, που σηματοδοτεί την άμεση επανεκκίνηση του εργοστασίου, θα δημιουργήσει εκατοντάδες θέσεις εργασίας και θα έχει πολλαπλασιαστικές επιδράσεις στην οικονομία της Βόρειας Ελλάδας.


Σε συνάντηση που είχε με τους επενδυτές στο κτίριο διοίκησης, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως η κυβέρνηση θα παρακολουθεί στενά την πρόοδο της διαδικασίας επαναλειτουργίας της βιομηχανίας, ώστε να δημιουργηθούν γρήγορα οι θέσεις εργασίας, σημειώνοντας ότι το αρμόδιο υπουργείο μπορεί να λύσει τα όποια προβλήματα υπάρξουν στην πορεία. «Δείτε πως είναι σήμερα και πως θα είναι σε λίγους μήνες», ανέφεραν από την πλευρά τους οι επενδυτές.


Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, η Ελληνική Εταιρεία Χάλυβος είναι μια εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη που ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 με σημαντική συμβολή στην οικονομία της χώρας καθώς κάλυπτε σχεδόν το σύνολο των αναγκών της Ελλάδας σε χάλυβα ψυχρής έλασης για 50 χρόνια περίπου, έχοντας σοβαρό μερίδιο στις εξαγωγές για το προϊόν. Τον Νοέμβριο του 2014 η εταιρεία τέθηκε σε εκκαθάριση και έπαψε η λειτουργία της με αποτέλεσμα να μην περιμένει κανείς έκτοτε να αναβιώσει. Έπειτα από πέντε χρόνια που παρέμεινε κλειστό, το εργοστάσιο ζωντανεύει ξανά.


Από την κυβέρνηση αναφέρουν πως οι νέοι επενδυτές διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στον Χάλυβα, με πρόσβαση στην πρώτη ύλη στις αγορές -κυρίως των ΗΠΑ- και στις διεθνείς μεταφορές.
Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αρμόδιος για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, Νίκος Παπαθανάσης. Τους υποδέχτηκαν οι κ.κ. Σπύρος Κωνσταντινίδης, CEO και μέτοχος της νέας εταιρείας, Νταν Μιλικόφσκι, επενδυτής, Νίκος Μαράντος, Δημήτρης Αντωνίου, εκκαθαριστές και Κωνσταντίνος Στάθης, Γενικός Διευθυντής, ο οποίος και ξενάγησε τον κ. Μητσοτάκη στον χώρο καθώς εργάζεται εκεί πολλά χρόνια.
Πηγή ΦΩΤΟ: Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση