GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Ερντογάν παραβιάζει τη συμφωνία

Το τουρκικό λιμενικό δεν σταματά πια καμία βάρκα με πρόσφυγες, αγνοώντας τα επανειλημμένα σήματα των ελληνικών Αρχών. Ανεξέλεγκτες έχουν...

Το τουρκικό λιμενικό δεν σταματά πια καμία βάρκα με πρόσφυγες, αγνοώντας τα επανειλημμένα σήματα των ελληνικών Αρχών.
Ανεξέλεγκτες έχουν γίνει πλέον οι προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές στα ελληνικά νησιά, καθώς η Αγκυρα δεν ανταποκρίνεται διόλου στις υποχρεώσεις της που πηγάζουν από την ευρωτουρκική συμφωνία.
Οπως αποκαλύπτει στη Realnews ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, τα τελευταία 24ωρα η τουρκική ακτοφυλακή έχει σταματήσει ολοσχερώς τις αναχαιτίσεις των πλοιαρίων των διακινητών που αναχωρούν από τα τουρκικά παράλια.
Ως και την περασμένη εβδομάδα, η τουρκική ακτοφυλακή ανταποκρινόταν στο 60% των σημάτων και ειδοποιήσεων που ελάμβανε από τις ελληνικές Αρχές. Η αιφνίδια αλλαγή στάσης των τελευταίων ημερών ωστόσο δείχνει ότι η Τουρκία κλιμακώνει την πίεση προς την Ελλάδα και την Ευρώπη, αφήνοντας εντελώς ανεξέλεγκτες τις προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές. Αυτή η αλλαγή στάσης της Αγκυρας, άλλωστε, ήταν και η αιτία για τις πολύ σκληρές δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», όπου υπογράμμισε ότι η Τουρκία παραβιάζει την ευρωτουρκική συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση