GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην τελική ευθεία η πρόταση της ΝΔ για τη λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία

Του Γιώργου Λυκουρέντζου Στην τελική ευθεία για τη διαμόρφωση της πρότασής της για τη λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία βρίσκεται η Κοινοβ...

Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Στην τελική ευθεία για τη διαμόρφωση της πρότασής της για τη λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία βρίσκεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν οι βουλευτές, το πλαίσιο της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας θα ορίζει ως ελάχιστα απαιτούμενο αριθμό υπογραφών τις 500.000. Όπως περιέγραψε χθες το βράδυ από την Ολομέλεια της Βουλής ο Υπουργός Επικρατείας και βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Γεραπετρίτης, συζήτηση πρότασης νόμου έπειτα από λαϊκή πρωτοβουλία δεν θα επιτρέπεται για θέματα εθνικής άμυνας, εξωτερικής πολιτικής ενώ όπως όλα δείχνουν θα αποκλειστεί τέτοιου είδους πρωτοβουλία και για ζητήματα δημοσιονομικής πολιτικής όπως άλλωστε ισχύει και για τα δημοψηφίσματα.

Περιορισμός θα υπάρξει και στον αριθμό με πιο πιθανό το σενάριο των δύο προτάσεων νόμων έπειτα από λαϊκή πρωτοβουλία ανά κοινοβουλευτική περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι στην προτείνουσα Βουλή η πρόταση για αναθεώρηση του άρθρου 73 είχε λάβει 171 ψήφους, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η όποια πρόταση Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα πρέπει να λάβει τουλάχιστον 180 θετικές ψήφους για να περατωθεί η αναθεώρηση του άρθρου.

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση