GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοκ στην Αγία Πετρούπολη - Διάσημος ιστορικός τεμάχισε πρώην φοιτήτριά του - Σκόπευε να αυτοκτονήσει ντυμένος Ναπολέων - ΦΩΤΟ

Τη στιγμή που οι αστυνομικοί τον έβγαλαν μεθυσμένο από τον ποταμό Μόικα στην Αγία Πετρούπολη όπου είχε πηδήξει, ο διάσημος Ρώσος ιστο...

Τη στιγμή που οι αστυνομικοί τον έβγαλαν μεθυσμένο από τον ποταμό Μόικα στην Αγία Πετρούπολη όπου είχε πηδήξει, ο διάσημος Ρώσος ιστορικός Όλεγκ Σοκόλοφ, ειδικός στους ναπολεόντιους πολέμους, έφερε στην πλάτη του σακίδιο το οποίο περιείχε δύο γυναικεία χέρια κι ένα πιστόλι συναγερμού. Σήμερα, ομολόγησε ότι σκότωσε και διαμέλισε πρώην φοιτήτριά του.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, είχε πέσει στον ποταμό όπου σκόπευε να πετάξει τα ανθρώπινα μέλη ενώ πρόθεσή του ήταν να απαλλαγεί εντελώς από το πτώμα και μετά να αυτοκτονήσει δημόσια, ντυμένος ως Ναπολέων.

Ο δικηγόρος του Αλεξάντρ Ποτσούοφ, επεσήμανε ότι ο 63χρονος, που νοσηλεύεται με υποθερμία, παραδέχθηκε την ενοχή του και εξέφρασε τη λύπη του για την πράξη του και είναι έτοιμος να συνεργασθεί με την αστυνομία. Θα εμφανισθεί τη Δευτέρα, ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο θα αποφασίσει για την προφυλάκισή του.

Ο Όλεγκ Σοκόλοφ φέρεται ότι δήλωσε στους ερευνητές πως σκότωσε στη διάρκεια καβγά την πρώην φοιτήτριά του Αναστάσια Γιετσένκο, με την οποία διατηρούσε σχέση και η οποία ζούσε στο σπίτι του. Μετά έκοψε το κεφάλι της, τα χέρια και τα πόδια της στην προσπάθειά του να απαλλαγεί από το πτώμα, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Η Αναστάσια Γιετσένκο, 24 ετών, είχε επίσης πάθος για την εποχή του Ναπολέοντα και της άρεσε, όπως και σε εκείνον, να φοράει κοστούμια της εποχής εκείνης. Αφού υπήρξε φοιτήτριά του, συνέχισαν τη συνεργασία τους και είχε συνυπογράψει μαζί του βιβλία.

Εκείνος φέρεται να προσέγγιζε νεαρές γυναίκες τις οποίες ήθελε να τον φωνάζουν "Ναπολέων" ή "Αυτοκράτορα" και αυτές τις αποκαλούσε "Ιωσηφίνα". To 2003 του είχε απονεμηθεί στη Γαλλία το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής για την επιστημονική προσφορά και εργασία του. Οι φήμες ανέφεραν ότι ήταν οξύθυμος και έδειχνε κακό χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση