GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαρβιτσιώτης: Θα είναι λάθος να ‘τσιμπάμε’ στη λογική του να διμεροποιήσουμε το προσφυγικό - Είναι θέμα ευρωτουρκικό

“Το προσφυγικό το συζητάμε σε όλες μας τις επαφές γιατί θεωρούμε ότι αυτό το πρόβλημα δεν αποτελεί μέρος των ελληνοτουρκικών προβλημάτων,...

“Το προσφυγικό το συζητάμε σε όλες μας τις επαφές γιατί θεωρούμε ότι αυτό το πρόβλημα δεν αποτελεί μέρος των ελληνοτουρκικών προβλημάτων, αλλά η διαχείριση του αποτελεί ένα πρόβλημα μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας”, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Νίκο Ρογκάκο.
“Ο κ. Ερντογάν κάθε φορά που λέει ‘θα πλημμυρίσω με πρόσφυγες’, δεν λέει ‘θα πλημμυρίσω την Ελλάδα με πρόσφυγες’, απευθύνεται προς την Ευρώπη και τις Βρυξέλλες και λέει ‘θα πλημμυρίσω την Ευρώπη με πρόσφυγες και μετανάστες’”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρβιτσιώτης και σημείωσε:
“Θα είναι λάθος να ‘τσιμπάμε’ σε αυτή τη λογική του να διμεροποιήσουμε αυτό το πρόβλημα, έχουμε αρκετά προβλήματα με την Τουρκία και αυτό το θέμα δεν είναι θέμα ελληνοτουρκικό είναι θέμα ευρωτουρκικό. Βεβαίως, υφιστάμεθα εμείς το μεγαλύτερο μέρος των συνεπειών όμως η οποιαδήποτε διμεροποίηση ουσιαστικά θα το έβγαζε από την ατζέντα των ευρωτουρκικών σχέσεων”.
“Με τις χώρες του Βίσεγκραντ υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση. Εμείς έχουμε αποφασίσει να κάνουμε μία άλλη πολιτική από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν τους μιλούσε, έλεγε ‘διαφωνώ μαζί σας και δεν σας μιλάω’, εμείς δεν πιστεύουμε σε αυτή την πολιτική η οποία είναι προβληματική στη φύση της”, πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.
Αναφερόμενος στις διαρκείς αναφορές του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε τουρκική μειονότητα ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “αυτό είναι μία ανιστόρητη προσέγγιση η οποία δεν εμπίπτει στα πλαίσια των διεθνών συνθηκών”.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση