GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής: Στην Κινέτα δεν είχε γίνει μελέτη για αντιπλημμυρικά έργα

«Οι καταστροφές είναι μεγάλες. Ήταν τεράστιος ο όγκος του νερού, έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλά προβλήματα», δήλωσε στον Realfm 97,8 και σ...

«Οι καταστροφές είναι μεγάλες. Ήταν τεράστιος ο όγκος του νερού, έχουν δημιουργηθεί πάρα πολλά προβλήματα», δήλωσε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή «τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος.
Όπως υπογράμμισε, «δεκάδες έως εκατοντάδες δρόμοι είναι κλειστοί. Από τις 6:00 μηχανήματα της Περιφέρειας καθαρίζουν τους δρόμους».
«Υπάρχουν οικογένειες που ξεσπιτώθηκαν. Κλιμάκια της Περιφέρειας καταγράφουν τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις που έχουν υποστεί ζημιές, κλιμάκια του Δήμου καταγράφουν τις οικίες. Κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας της Περιφέρειας καταγράφει τις κατεστραμμένες υποδομές γιατί η παλαιά εθνική οδός είναι ακατάλληλη πλέον καθώς έχει καταρρεύσει η μισή», πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο κ. Κοσμόπουλος τόνισε ότι δεν είχε γίνει κάποια μελέτη για αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή, ακόμη και μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 7ης Ιουλίου του 2018. «Δεν υπάρχει μελέτη για έργα ορεινής υδρονομίας που θα προστάτευαν την Κινέτα. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει η μελέτη, ο οποιοσδήποτε δεν μπορεί να κάνει ένα έργο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Ήδη είχαμε ξεκινήσει για να προκηρύξουμε τις μελέτες, είναι προϋπολογισμού 4.700.000 ευρώ και θα προκηρύσσαμε αυτές τις ημέρες τον διαγωνισμό για τις μελέτες για έργα ορεινής υδρονομίας σε όλες τις λεκάνες της Κινέτας. Πρώτη προτεραιότητα της Περιφέρειας ήταν να καθαριστούν όλα τα ρέματα αλλά δυστυχώς δεν επαρκούσε για να μην γίνει αυτό το κακό», είπε ο κ. Κοσμόπουλος.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση