GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λευκός Οίκος: Μήνυμα στον Ερντογάν ότι κινδυνεύει με κυρώσεις για τους S-400

Ο σύμβουλος ασφαλείας Ρόμπερτ Ο΄ Μπράιαν δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα προειδοποιήσει τον Τούρκο ομόλογό του Ρετ...

Ο σύμβουλος ασφαλείας Ρόμπερτ Ο΄ Μπράιαν δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα προειδοποιήσει τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αυτήν την εβδομάδα, ότι η χώρα του κινδυνεύει με κυρώσεις για την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400.
«Δεν υπάρχει καμία θέση στο ΝΑΤΟ για τους S-400», επeσήμανε ο Ο΄ Μπράιαν σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.
«Δεν υπάρχει καμία θέση στο ΝΑΤΟ για σημαντικές αγορές ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού. Αυτό είναι το μήνυμα που ο πρόεδρος θα δώσει σε εκείνον (τον Ερντογάν), ξεκάθαρα, όταν βρεθεί εδώ στην Ουάσιγκτον».
Ο σύμβουλος ασφαλείας της κυβέρνησης Τραμπ προειδοποίησε, επίσης, ότι εάν η Τουρκία δεν απαλλαγεί από το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα, οι κυρώσεις θα είναι πιθανόν το επόμενο βήμα.
«Οι κυρώσεις θα εγκριθούν από το Κογκρέσο με μια συντριπτική δικομματική πλειοψηφία και η Τουρκία θα νιώσει τις επιπτώσεις αυτών των κυρώσεων» τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος.
«Το έχουμε καταστήσει σαφές στον πρόεδρο Ερντογάν».
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο την προσεχή Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση