GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tο "ύστατο χαίρε" στον μακαριστό μητροπολίτη πρώην Περιστερίου Χρυσόστομο - BINTEO

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του μητροπολίτου πρ. Περιστερίου Χρυσοστόμου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου...

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του μητροπολίτου πρ. Περιστερίου Χρυσοστόμου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ. Ιερωνύμου, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Περιστερίου.

Νωρίτερα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κκ. Χρυσοστόμου.

Επικήδειο λόγο ανέγνωσε ο εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ. Ειρηναίος, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμ. π. Σεραπίων Μιχελάκης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιατερίου κκ. Κλήμης και ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης.

Παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Περιστεριού κ. Ανδρέας Παχατουρίδης με τους Αντιδημάρχους Περιστερίου, ο Δήμαρχος Αγίου Γεωργίου Καραϊσκάκη Ν. Άρτας, οι Αντιδήμαρχοι Περιστερίου, εκπρόσωποι των πολιτικών και πολιτειακών Αρχών.

Μετά τον τελευταίο ασπασμό η σορός του μακαριστού πρώην μητροπολίτου Περιστεριού εξήλθε του Μητροπολιτικού Ναού για να σχηματιστεί η πομπή μέχρι το Κοιμητήριο Περιστεριού, όπου και ετάφη δίπλα στον πρώτο μητροπολίτη Περιστερίου μακαριστό Αλέξανδρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χρυσόστομος είχε παραιτηθεί πριν από μερικούς μήνες για λόγους υγείας, ενώ εδώ και μερικές μέρες νοσηλευόταν στην Εντατική του 401 στρατιωτικού νοσοκομείου.

Πηγή: romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση