GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ευχάριστα τα νέα για το 2χρονο κοριτσάκι που υπέστη σηπτικό σοκ

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Πάτρας εξακολουθεί να νοσηλεύεται το 2χρονο κοριτσάκι, που διακομίστηκε εσπευσμένα από...

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Πάτρας εξακολουθεί να νοσηλεύεται το 2χρονο κοριτσάκι, που διακομίστηκε εσπευσμένα από την Κέρκυρα, έπειτα από βαρύ σηπτικό σοκ που υπέστη.

Η ζωή του παιδιού δεν διατρέχει πλέον κίνδυνο, καθώς οι πρώτες βοήθειες και η φροντίδα που του προσέφεραν οι παιδίατροι στην Κέρκυρα και στην Πάτρα ήταν σωτήριες. Πληροφορίες, δε, του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν πως το κοριτσάκι ήταν ανεμβολίαστο.

Σύμφωνα με την παδίατρο-Α' επιμελήτρια παιδιατρικής Γ.Ν. Κέρκυρας, Χρυσούλα Μαραγκού, “το παιδί έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ οι πρώτες βοήθειες που δόθηκαν αρχικά από τους παιδιάτρους Κέρκυρας και μετέπειτα από τους παιδιάτρους της Εντατικής Μονάδας του νοσοκομείου Πατρών, ήταν σωτήριες για το δίχρονο παιδί, ενώ διασώθηκαν και τα ζωτικά του όργανα, χωρίς να υποστούν βλάβες”.

Το 2χρονο κοριτσάκι είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Κέρκυρας τα ξημερώματα της Τρίτης, όπου οι γιατροί αφού διαπίστωσαν την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του, έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του, καθώς δεν “έβρισκαν” ούτε τον παλμό της καρδιάς του.

Το παιδάκι είναι μέλος οικογένειας Ρομά και το σηπτικό σοκ το έπαθε, σύμφωνα με τους γιατρούς, έπειτα από λοίμωξη στα μαλακά μόρια των άκρων του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση