GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κεραμέως: Εντός του 2020 οι μόνιμοι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση

Εντός του 2020 πρόκειται να γίνουν μόνιμοι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση, όπως τόνισε η Νίκη Κεραμέως στη Βουλή, σημειώνοντας πως έ...

Εντός του 2020 πρόκειται να γίνουν μόνιμοι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση, όπως τόνισε η Νίκη Κεραμέως στη Βουλή, σημειώνοντας πως έχει ήδη υποβληθεί σχετικό αίτημα στο ΑΣΕΠ για την κατάρτιση νέων πινάκων γενικής εκπαίδευσης.

Αναλυτικά, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ανέφερε: «προχωρούμε και στους μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση. Έχουμε ήδη υποβάλει σχετικό αίτημα στο ΑΣΕΠ για την κατάρτιση νέων πινάκων γενικής εκπαίδευσης. Εμείς δεν κάνουμε απλά εξαγγελίες, όπως έκαναν στελέχη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς ήδη έχουμε προχωρήσει και προχωρούμε εντός του 2020 σε μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από την υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή για το χρονοδιάγραμμα διορισμών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

«Παρά τη δυσμενή κατάσταση που παραλάβαμε ως κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν πολλές ενστάσεις, εμείς παραμένουμε στον λόγο μας και ναι, μόνιμοι διορισμοί θα γίνουν εντός Δεκεμβρίου του 2019», ανέφερε η υπουργός Παιδείας για τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση και πρόσθεσε ότι το θέμα αυτό είχε τεθεί σε προτεραιότητα από τις πρώτες ημέρες αλλαγής ηγεσίας στο υπουργείο.

Όπως είπε, ενώ η κυβέρνηση ζήτησε από το ΑΣΕΠ την επιτάχυνση της διαδικασίας, υπήρξαν ζητήματα σχετικά με την αναγνώριση τυπικών προσόντων και τις συνάφειες μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών εξαιτίας ελλείψεων και ασαφειών στους νόμους που είχαν ψηφιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ, με συνέπεια την υποβολή πολλών ενστάσεων. Είπε εξάλλου, ότι η κυβέρνηση «εξασφάλισε τις περισσότερες πιστώσεις από ποτέ» και ανέφερε ενδεικτικά ότι έχουν ήδη διατεθεί 5.227 πιστώσεις για την πρόσληψη ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού και 4.197 πιστώσεις για εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση