GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τέλη κυκλοφορίας 2020: Λίγες ημέρες μένουν για την πληρωμή τους - Τα ποσά και τα πρόστιμα

Αντίστροφη μέτρηση για την εμπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2020, καθώς οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων έχουν διορία έως τις 31...

Αντίστροφη μέτρηση για την εμπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2020, καθώς οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων έχουν διορία έως τις 31 Δεκεμβρίου για την καταβολή τους.

Φέτος δεν υπήρξε καμία αλλαγή στα ποσά και συγκεκριμένα οι ιδιοκτήτες καλούνται να πληρώσουν από 22 έως 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000, από 22 έως 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2001 έως 2005 και τέλη από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010.

Η πληρωμή των τελών γίνεται μέσω ηλεκτρονικής συναλλαγής με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή e- banking αλλά και με πληρωμή σε γκισέ τράπεζας που επιβαρύνεται και με την ανάλογη προμήθεια.

Η εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ή η μη πληρωμή τους επισύρει πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα.

Αναλυτικά καταβάλλεται

- Πρόστιμο ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.

- Πρόστιμο ίσο με το 50% των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο.

- Μηδενικό πρόστιμο , αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Ωστόσο, όσοι δεν επιθυμούν να πληρώσουν το ποσό που αναλογεί για το όχημα τους, έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν τις πινακίδες τους στην Εφορία, θέτοντας έτσι το ΙΧ τους σε ακινησία.

Πώς θα τα εκτυπώσετε

Η πρώτη κίνηση που απαιτείται, είναι η εκτύπωση του ειδοποιητηρίου, στο οποίο αναγράφεται ο κωδικός για την πληρωμή των τελών θα πρέπει να εισέλθουν στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή της ΑΑΔΕ οχήματα στην ιστοσελίδα www.aade.gr και χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογήσουν του κωδικούς πρόσβασης που έχουν θα ακολουθήσουν τα εξής βήματα: Στην Υπηρεσία προς τους Πολίτες επιλέξτε την ένδειξη Οχήματα.

Συμπληρώστε τον Α.Φ.Μ., που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας Συμπληρώστε τον αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας.

Συμπληρώστε το έτος τελών κυκλοφορίας

Επιλέγετε «Αναζήτηση»

Επιλέγετε «Εκτύπωση» όταν εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση