GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φινλανδία: Η 34χρονη Σάνα Μαρίν αναλαμβάνει το τιμόνι της χώρας

Οι Φιλανδοί Σοσιαλδημοκράτες, που ηγούνται της πεντακομματικής κυβέρνησης της χώρας, εξέλεξαν την 34χρονη υπουργό Μεταφορών, Σάνα Μαρίν, ...

Οι Φιλανδοί Σοσιαλδημοκράτες, που ηγούνται της πεντακομματικής κυβέρνησης της χώρας, εξέλεξαν την 34χρονη υπουργό Μεταφορών, Σάνα Μαρίν, ως τη νεότερη πρωθυπουργό της χώρας, η οποία θα διαδεχθεί τον παραιτηθέντα Άντι Ρίνε.
Ο Ρίνε παραιτήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, καθώς το κόμμα του Κέντρου, που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό, απέσυρε την εμπιστοσύνη του σε αυτόν.
"Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη", είπε η Μαρίν στους δημοσιογράφους μετά τη νίκη της. "Έχουμε ένα κοινό κυβερνητικό πρόγραμμα που συνέχει τον συνασπισμό", πρόσθεσε.
Ο χρόνος της αλλαγής ηγεσίας είναι δύσκολος για τη Φινλανδία, η οποία έχει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έως το τέλος του έτους, παίζοντας κεντρικό ρόλο στις προσπάθειες για τη διαμόρφωση του νέου προϋπολογισμού της ΕΕ.
Πηγή πληροφοριών: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση