GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεσσηνία: Ξέθαψαν νεκρή και βεβήλωσαν τάφους στο Πλατύ Καλαμάτας

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι στο Πλατύ Καλαμάτας μετά το ανατριχιαστικό θέαμα που αντίκρισαν στο νεκροταφείο του χωριού καθώς άγνω...

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι στο Πλατύ Καλαμάτας μετά το ανατριχιαστικό θέαμα που αντίκρισαν στο νεκροταφείο του χωριού καθώς άγνωστοι εισήλθαν στο χώρο το μεσημέρι της Δευτέρας και προκάλεσαν βανδαλισμούς.

Συγκεκριμένα, κατέστρεψαν έξι τάφους αλλά ξέθαψαν και τη σορό γνωστής γιατρού της Καλαμάτας και την τοποθέτησαν εντός του νεκροταφείου να κάθεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας farenews.gr, οι εικόνες στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης του Κοιμητηρίου ήταν γυρισμένες ανάποδα και η εκκλησία ήταν βεβηλωμένη.

Οι κάτοικοι ενημέρωσαν την αστυνομία η οποία διεξάγει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

«Όλο το χωριό είναι ανάστατο με αυτό που έγινε και οι κάτοικοι απαιτούν να βρεθούν οι ένοχοι, γιατί δεν πάει άλλο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του χωριού Σπύρος Μαρούλης μιλώντας στην εφημερίδα "Ελευθερία".

"Λεηλάτησαν τάφους και στην εκκλησία έχουν ανακατέψει την Αγία Τράπεζα, πετάξανε και μια εικόνα κάτω και έσπρωξαν από τη θέση του το καντηλιέρι", είπε ο κ. Μαρούλης, ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει τη νοσηρότητα αυτών που τόλμησαν να σπάσουν τον τάφο και να βγάλουν από μέσα το πτώμα της γυναίκας, ακουμπώντας το αντικριστά σε διπλανό μνήμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται βανδαλισμοί στο νεκροταφείο του χωριού, "έχουν γίνει επανειλημμένα διάφορες λεηλασίες" πρόσθεσε ο πρόεδρος. Κατά το παρελθόν έχουν πάρει σταυρούς, καντήλια και λιβανιστήρια από τους τάφους ή έχουν βρει σταυρούς σπασμένους, αλλά χθες "τα όρια ξεπεράστηκαν κατά πολύ, φτάσαμε να λέμε ότι δεν το χωράει ανθρώπινος νους, να βγάλουν τη νεκρή έξω...".

Τόνισε μάλιστα ότι όλοι οι κάτοικοι όχι απλά προβληματίστηκαν με ό,τι έγινε, αλλά αισθάνθηκαν προσβολή απέναντι στους νεκρούς τους και δεν δέχονται αυτή την ασέβεια στη μνήμη τους.

Ο κ. Μαρούλης ανέφερε ότι έχουν εμπιστοσύνη στην Αστυνομία και ξέρουν ότι θα κάνει τη δουλειά της, αλλά όλες οι Αρχές, ο δήμος, η Περιφέρεια και οι διωκτικές αρχές θα πρέπει να βρουν ποιοι το έκαναν για να μην ξαναγίνει, ούτε στο δικό τους χωριό, αλλά ούτε και σε διπλανό -το οποίο ο ίδιος θεωρεί πιθανό εφόσον έγινε ήδη μια φορά. "Έχουμε χάσει τα όρια και τον έλεγχο, τους παρακαλούμε και τους παροτρύνουμε να βρουν τι συνέβη", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της κοινότητας.

Πηγές: eleftheriaonline.gr/ farenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση