GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ! ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ εργαζομένων βάζουν «φωτιά» στην Τράπεζα Πειραιώς...

Τα εν υπνώσει αντανακλαστικά  για το δικαίωμα στην  εργασία κατόρθωσε, εν τέλει, να ενεργοποιήσει η Τράπεζα Πειραιώς με την κοινοποίηση 2...

Τα εν υπνώσει αντανακλαστικά  για το δικαίωμα στην  εργασία κατόρθωσε, εν τέλει, να ενεργοποιήσει η Τράπεζα Πειραιώς με την κοινοποίηση 24 απολύσεων και μάλιστα κατά τη διάρκεια της προχθεσινής προγραμματισμένης συνάντησης του διευθύνοντος συμβούλου της, Χρήστου Μεγάλου, με το συνδικαλιστικό δευτεροβάθμιο όργανο των τραπεζοϋπαλλήλων, την ΟΤΟΕ.

Σε λιγότερο από 24 ώρες μετά την κοινοποίηση των απολύσεων, η ΟΤΟΕ ενημέρωσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εξασφαλίζοντας την υποστήριξή τους και την καταφατική απόκριση του υπουργείου Εργασίας για την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης. Η τριμερής με την Τράπεζα και το υπουργείο θα γίνει αύριο υπό την προεδρία της γ.γ. του υπ. Εργασίας, Αννας Στρατινάκη.

Το πολιτικό στίγμα έδωσαν νωρίτερα, χθες, οι πολιτικοί με τους οποίους συναντήθηκε το προεδρείο της ΟΤΟΕ. «Το ζήτημα είναι βαθιά πολιτικό, διότι τα μέτρα εις βάρος των εργαζομένων που ελήφθησαν μέσα σε λίγους μήνες από την κυβέρνηση της Ν.Δ. εξέπεμψαν σήμα γενικευμένης αυθαιρεσίας στην αγορά εργασίας», σημείωσε η βουλευτής και τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Εφη Αχτσιόγλου: «Παρ’ όλα αυτά, έστω και τώρα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση της κυβέρνησης ώστε να ανακληθούν όλες οι απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς, να τηρηθεί η συμφωνία διοίκησης-εργαζομένων και να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα».

«Ο,τι δεν έγινε στην καρδιά της κρίσης, γίνεται τώρα με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η Τράπεζα Πειραιώς προχωρεί σε ομαδικές απολύσεις εργαζομένων. Κίνηση που δημιουργεί κινδύνους για μαζικές απολύσεις στις τράπεζες. Ζητάμε από την κυβέρνηση να παρέμβει τώρα, ώστε οι απολύσεις να ακυρωθούν. Αλίμονο αν οι τράπεζες –που έχουν στηριχθεί με χρήματα του ελληνικού λαού– αφεθούν ασύδοτες και στα θέματα της απασχόλησης», δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Φ. Γεννηματά. Το θέμα των απολύσεων στην Πειραιώς θα φέρει με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή το ΚΚΕ, όπως διαβεβαίωσε η αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, αποτελούμενη από τους Ν. Καραθανασόπουλο και Χρ. Κατσώτη.

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας κατέθεσε, ήδη, ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Γ. Μουλκιώτης. «Προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες η κυβέρνηση και ποιες, ώστε να ανακληθούν οι απαράδεκτες απολύσεις;», ρωτά ο βουλευτής, ζητώντας επίσης μια απάντηση για το «εάν υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο προκειμένου να αποφευχθεί ένα ντόμινο απολύσεων των εργαζομένων στις ελληνικές τράπεζες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους όσο και για την πραγματική στήριξη της ανάπτυξης και της ελληνικής οικονομίας».

Σήμερα θα γίνει συνάντηση της ΟΤΟΕ με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Γ. Στεργίου, στα γραφεία του κόμματος, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η ΓΣΕΕ. «Παρά το γεγονός ότι προϋπήρξε συμφωνία της ΟΤΟΕ και του Συλλόγου Εργαζομένων της τράπεζας με τη διοίκηση για εθελοντική μετάβαση στη νέα εταιρεία, η Τράπεζα Πειραιώς πετάει στο καλάθι των αχρήστων τη συμφωνία, απολύει εργαζομένους, δίνοντας ξεκάθαρα το στίγμα των περαιτέρω προθέσεών της» επισημαίνει η Συνομοσπονδία.

Η ΟΤΟΕ αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς για αύριο Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας την ώρα που θα διενεργείται η τριμερής συνάντηση. Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 7.45 μέχρι τις 11 το πρωί και συγκέντρωση στις 7.15 έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς στην οδό Αμερικής έχει αποφασιστεί για σήμερα.

Η συνέχιση των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας την Πέμπτη, μετά και την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση