GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Χτύπημα" Σόιμπλε στους συμπατριώτες του: Γιατί πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους;

Οι Γερμανοί θα πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους, μειώνοντας τις διακοπές τους και καταβάλλοντας ένα πραγματικό τίμημα προκειμέν...

Οι Γερμανοί θα πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους, μειώνοντας τις διακοπές τους και καταβάλλοντας ένα πραγματικό τίμημα προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του γερμανικού κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε μια χριστουγεννιάτικη συνέντευξη, ο Σόιμπλε επισήμανε ότι η κλιματική αλλαγή απαιτεί θυσίες από τους Γερμανούς.

«Πρέπει να αλλάξουμε τις ζωές μας», είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην εφημερίδα Neue Osnabruecker Zeitung.

«Είναι σίγουρα μεγάλη ευχαρίστηση να πετάει κανείς έως τις Μαλβίδες ή να επισκέπτεται τη Βενετία. Όμως, στο μέλλον, θα πρέπει να ικανοποιούμε αυτήν την ευχαρίστηση με φειδώ».

Η κλιματική αλλαγή εκτοξεύθηκε στις πρώτες θέσεις της ατζέντας της γερμανικής κυβέρνησης υπό την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, αφότου ανέλαβε καθήκοντα το 2017, έπειτα από μια σειρά εξαιρετικά θερμών καλοκαιριών αλλά και τις κινητοποιήσεις Fridays for Future που ενέπνευσε η Σουηδή μαθήτρια Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Το πακέτο μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος, που συμφωνήθηκε νωρίτερα φέτος, προβλέπει δραστικές μειώσεις στις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου τις επόμενες δεκαετίες, όπως και επενδύσεις στις σιδηροδρομικές μεταφορές, την ενεργειακή στέγαση και τα ηλεκτρικά οχήματα.

Όμως, ο Σόιμπλε σημείωσε ότι, ακόμα κι αν το πακέτο αυτό επιδιώκει να ελαχιστοποιήσει το άμεσο κόστος στους καταναλωτές, οι Γερμανοί θα πληρώσουν όλοι ένα τίμημα για την αλλαγή.

«Μπορούμε να πετύχουμε την αλλαγή σε μια ζωή με πλήρη επίγνωση προς το κλίμα», υπογράμμισε.

«Πετύχαμε σε πολύ μεγαλύτερες προκλήσεις στην ιστορία. Όμως, θα ήταν λάθος να παρουσιάζουμε το πακέτο για το κλίμα ως μια πράξη γενναιοδωρίας: η προστασία του κλίματος δεν είναι δωρεάν».

Η θέρμανση και τα καύσιμα θα είναι ακριβότερα, συμπλήρωσε, ακόμα κι αν οι χαμηλότερες τιμές του ηλεκτρικού και τα φθηνότερα εισιτήρια για το τρένο αντισταθμίσουν μέρος των αυξήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση