GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μάσιμο Καρέρα: Τα θετικά και αρνητικά της καριέρας του νέου προπονητή της ΑΕΚ

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονικά στιγμή αναλαμβάνει τον πάγκο της ΑΕΚ ο Μάσιμο Καρέρα. Ενώ η ανέγερση της «Αγιάς Σοφιάς» προχωρά με γ...

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονικά στιγμή αναλαμβάνει τον πάγκο της ΑΕΚ ο Μάσιμο Καρέρα. Ενώ η ανέγερση της «Αγιάς Σοφιάς» προχωρά με γοργούς ρυθμούς και εκτοξεύει τον σύλλογο στο ανώτερο επίπεδο, η αγωνιστική κατηφόρα συνεχίζεται. Φως στην άκρη του τούνελ υπάρχει και άρχισε να φαίνεται το Σάββατο στο επιβλητικό 5-0 της ΑΕΚ επί του Πανιωνίου.

Μένει να αποδειχθεί εάν ο Ιταλός θα καταφέρει να βγάλει την Ένωση από το τέλμα και να οδηγήσει ξανά την ομάδα ψηλά.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεν καταγράφει τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία της προπονητικής καριέρας του Μάσιμο Καρέρα που θα διαδεχθεί τον Νίκο Κωστένογλου στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο.

+ Στην πρώτη του σεζόν ως πρώτος προπονητής οδήγησε τη Σπαρτάκ Μόσχας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ρωσίας το 2017, το οποίο οι Μοσχοβίτες αναζητούσαν επί 16 χρόνια.

- Είναι και ο μοναδικός τίτλος της καριέρας του, αφού την επόμενη περίοδο (2017-18) η Σπαρτάκ κατετάγη τρίτη ενώ απομακρύνθηκε στο ξεκίνημα της σεζόν 2018-19 μετά από συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα, ειδικά στην Ευρώπη. Αποκλείστηκε από στο Champions League από τον ΠΑΟΚ (2-3 και 0-0), ενώ ξεκίνησε με μία ήττα και μία ισοπαλία στους ομίλους του Europa League.

+ Έχει θητεύσει στο πλευρό ενός από τους κορυφαίους σύγχρονους προπονητές του πλανήτη, τον Αντόνιο Κόντε. Δεν διστάζει μάλιστα να δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ότι «...ήταν ο δάσκαλός μου».

- Στα χρόνια της Γιουβέντους (2012-2014) ήταν τρίτος στην ιεραρχία και όχι βοηθός του Κόντε, θέση την οποία καταλάμβανε ο Άντζελο Αλέσιο. Πάντως τού έχει αναγνωριστεί σημαντική συμβολή στην κατάκτηση του τίτλου το 2013, καθώς καθοδήγησε τη «Γιουβε» σε 7 ματς της Serie A (6 νίκες - 1 ισοπαλία) λόγω τιμωρίας των Κόντε και Αλέσιο.

+ Έχει αποκλειστικά παραστάσεις πρωταθλητισμού, αφού όλες οι ομάδες με τις οποίες συνεργάστηκε πρωταγωνιστούσαν. Η Σπαρτάκ και η Γιουβέντους ήταν πρωταθλήτριες, ενώ η εθνική Ιταλίας ήταν εξαιρετική στο EURO 2016, αλλά ηττήθηκε στα πέναλτι στον προημιτελικό από τη Γερμανία.

- Έχει κακό ιστορικό στις νοκ-άουτ διοργανώσεις. Στις δύο χρονιές του στη Μόσχα αποχαιρέτησε το Κύπελλο με ήττες από ομάδες σαφώς υποδεέστερες. Το 2016-17 από τη Χάμπαροφσκ, ενώ το 2017-18 έφτασε έως τους ημιτελικούς και ηττήθηκε στα πέναλτι από μία ομάδα-κομήτη, την Τόσνο η οποία ιδρύθηκε το 2013, πήρε το τρόπαιο το 2018 και αμέσως μετά διαλύθηκε! Επίσης, αναφερθήκαμε και στην ήττα από τον ΠΑΟΚ στους προκριματικούς του Champions League. Την ίδια σεζόν (2017-18) η Σπαρτάκ αποκλείστηκε και στην πρώτη νοκ άουτ φάση του Europa League από την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

+ Στους ομίλους του Champions League κατάφερε έστω για ένα ματς να συγκλονίσει την Ευρώπη: Σπαρτάκ Μόσχας - Σεβίλλη 5-1 στις 17 Οκτωβρίου του 2017.

- Μερικές εβδομάδες αργότερα, όμως, η ομάδα του προκάλεσε τον «οίκτο» της Ευρώπης στο Λίβερπουλ - Σπαρτάκ Μόσχας 7-0 στις 7 Δεκεμβρίου 2017.

+ Σε όποια ομάδα θήτευσε, άφησε φεύγοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Λατρεύτηκε από τον κόσμο της Σπαρτάκ, οι οποίοι αποτύπωσαν σ΄ ένα τεράστιο πανό την αγάπη τους παρομοιάζοντας τον Καρέρα με έναν χημικό που κατέφερε να βγάλει χρυσάφι αναμειγνύοντας τα κατάλληλά υλικά (photo).

- Βαδίζει στο 56ο έτος της ζωής του, αλλά δεν έχει συμπληρώσει ακόμα τριψήφιο αριθμό αγώνων ως πρώτος προπονητής. Το ματς με την Ξάνθη, μάλιστα, θα έχει διπλή ιστορική σημασία για τον ίδιο καθώς θα είναι το πρώτο του με την ΑΕΚ και το 100ο της καριέρας του.

+ Στην καριέρα του έχει θετικό ισοζύγιο επιτυχιών (νίκες) έναντι απωλειών (ισοπαλίες και ήττες μαζί). Έχει 99 ματς με απολογισμό 56 νίκες, 23 ισοπαλίες και 20 ήττες.

- Μετά από σύντομη καριέρα 27 μηνών ως πρώτος προπονητής (Αύγουστος 2016-Οκτώβριος 2018) παραμένει άνεργος τους τελευταίους 13 μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση