GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπολσονάρου: Κακομαθημένο η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Μετά την κριτική που άσκησε η Γκρέτα Τούνμπεργκ στην ολοένα και αυξανόμενη βία κατά των αυτόχθονων πληθυσμών στη Βραζιλία, ο ακροδεξι...

Μετά την κριτική που άσκησε η Γκρέτα Τούνμπεργκ στην ολοένα και αυξανόμενη βία κατά των αυτόχθονων πληθυσμών στη Βραζιλία, ο ακροδεξιός πρόεδρος της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου αποκάλεσε την έφηβη ακτιβίστρια που μάχεται κατά της κλιματικής αλλαγής Γκρέτα Τούνμπεργκ «κακομαθημένο».

«Η Γκρέτα είπε ότι οι αυτόχθονες πέθαναν επειδή υπερασπίζονταν (το δάσος) του Αμαζονίου. Είναι εντυπωσιακό πώς μπορούν τα ΜΜΕ να δίνουν βήμα σε ένα κακομαθημένο σαν εκείνη», είπε ο Μπολσονάρου σε δημοσιογράφους, χρησιμοποιώντας την πορτογαλική λέξη "pirralha".

Η 16χρονη ανταπέδωσε αλλάζοντας την περιγραφή της στoν λογαριασμό της στο Twitter σε "Pirralha".

Η Τούνμπεργκ αναφέρθηκε στον αγώνα των αυτοχθόνων να προστατεύσουν το περιβάλλον στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, στη Μαδρίτη.

Δύο αυτόχθονες της φυλής Guajajara στο ανατολικό τμήμα της Αμαζονίας έπεσαν νεκροί το Σάββατο, όταν τους πυροβόλησαν άγνωστοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, σε κοντινή απόσταση από την περιοχή όπου δολοφονήθηκε τον περασμένο μήνα ο αρχηγός μιας φυλής, που υπερασπιζόταν το δάσος του Αμαζονίου.

«Οι αυτόχθονες στην κυριολεξία δολοφονούνται, επειδή προσπαθούν να προστατεύσουν το δάσος από την παράνομη υλοτομία. Ξανά και ξανά. Είναι ντροπή που ο κόσμος δεν μιλάει γι' αυτό», έγραψε η Τούνμπεργκ σε ένα tweet, το οποίο εξόργισε τον Μπολσονάρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση