GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Πόλεμος" Μαξίμου-ΣΥΡΙΖΑ για τα πτυχία του Στεφανή

Σφοδρή κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα μεταπτυχιακά του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή...

Σφοδρή κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα μεταπτυχιακά του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή.

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα των Συντακτών στο πρωτοσέλιδό της γράφει "Στρατηγέ μου, ποια είναι τα πτυχία σας;" σε ένα δημοσίευμα που υποστηρίζει ότι υπάρχουν σκιές και ερωτήματα για τα δύο μάστερ που κατέχει ο Αλκιβιάδης Στεφανής.

Απάντηση στο δημοσίευμα έδωσε με ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, δημοσιεύοντας μάλιστα τα πτυχία του. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

«Η λάσπη και οι αθλιότητες δεν με αγγίζουν, ούτε με πτοούν την ώρα που χειρίζομαι κρίσιμα για την Πατρίδα μας θέματα. Και για τους εκ του πονηρού ερωτώντες, ιδού τα πτυχία μου. Σε ό,τι αφορά στο πρώτο, ήταν ομαδικό πρόγραμμα σπουδών του ΥΠΕΘΑ για τη Διαχείριση Κρίσεων. Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο, ήμουν ο μοναδικός Έλληνας Αξιωματικός τη χρόνια 2008-2009 λόγω του ότι αρίστευσα στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, αποφοιτώντας πρώτος και σύμφωνα με τις διαδικασίες, ως επιβράβευση και πληρώντας όλα τα υπόλοιπα στοιχεία επιλέχθηκα από το Συμβούλιο. Κατά τις εκεί σπουδές μου, εκτός της Ακαδημαϊκής μου αριστείας, ήμουν ο Πρόεδρος της επιτροπής Ηθικού του Πανεπιστημίου. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου ως Διακεκριμένος Απόφοιτος και βραβεύτηκα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού», αναφέρει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Έντονη ήταν και η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα που δήλωσε μεταξύάλλων: «Είδαμε σήμερα μία ανήθικη επίθεση στον υφυπουργό Εθνικής Άμυναςκ. Αλκιβιάδη Στεφανή. Επίθεση σε ποιον; Σε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε επί τέσσερις δεκαετίες τον Ελληνικό Στρατό και τίμησε το εθνόσημο. Σε έναν διακεκριμένο αξιωματικό που εξελίχθηκε στην ιεραρχία του Στρατού και έγινε αρχηγός ΓΕΣ. Τοποθετήθηκε μάλιστα σε αυτή τη θέση, λόγω των αδιαμφισβήτητων προσόντων του, από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Σε έναν άνθρωπο που επωμίζεται τώρα ένα εθνικά κρίσιμο έργο, αυτό του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και του Εθνικού Συντονιστή για την αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού/προσφυγικού ζητήματος ως επικεφαλής του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων».

  • ΣΥΡΙΖΑ :«Πόση fake αριστεία θα αντέξει η κυβέρνηση;»

Την απάντηση του υφυπουργού ΕΘνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή σχολίασε με ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση της fake αριστείας ξαναχτύπησε. Ο κ. Διαματάρης φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή στα πλαστά βιογραφικά. Ο υφυπουργός κ. Στεφανής επιμένει να ισχυρίζεται ψευδώς πως έχει δύο MBA, όπως αναφέρει στο βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ τονίζεται ότι «από τα έγγραφα που έδωσε ο ίδιος στη δημοσιότητα σήμερα προκύπτει τελικά πως "βάφτισε" MBA ένα απλό πιστοποιητικό παρακολούθησης ενός σεμιναρίου και ένα Master of Science».

«Μιας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε πλήρως τον κ. Στεφανή, όπως είχε κάνει άλλωστε και με τον κ. Διαματάρη για να αποπεμφθεί τελικά μετά από δύο μέρες, ο πρωθυπουργός οφείλει να απαντήσει στο εξής απλό ερώτημα: Πόση fake αριστεία θα αντέξει στην κυβέρνησή του;», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαξίμου: Ο Στεφανής έχει αποδείξει την αριστεία του

Κυβερνητικοί κύκλοι σχετικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν τα εξής: «Ο Αλκιβιάδης Στεφανής έχει αποδείξει την αριστεία του υπηρετώντας 40 χρόνια την πατρίδα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τον επέλεξε για αρχηγό του ΓΕΣ. Με τα ίδια πτυχία. Τους τίτλους σπουδών θα ζήλευε η πλειονότητα των υπουργών του κ. Τσίπρα. Προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενοχληθεί από το γεγονός ότι τα σύνορα πλέον θα φυλάσσονται. Και ο κ. Στεφανής θα παίξει σημαντικό ρόλο στη φύλαξή τους. Αλλά από αυτούς που έλεγαν ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα και θέλουν τη χώρα ξέφραγο αμπέλι, δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο».

Νέα ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε στο θέμα και σε νεότερη ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «ο κ. Πέτσας και οι "κύκλοι" του διεκδικούν με αξιώσεις το ρεκόρ του εκπροσώπου που καλύπτει υπουργούς με πλαστά βιογραφικά πιο γρήγορα από τη σκιά του».

Ακολούθως υποστηρίζει, ότι «πριν λίγες μέρες για τον κ. Διαματάρη έκανε λόγο για "παρερμηνεία", για να αποπεμφθεί τελικά δύο μέρες μετά. Σήμερα, για τον κ. Στεφανή δεν λέει κουβέντα για το απλό σεμινάριο που "βάφτισε" MBA στο βιογραφικό του και πετάει τη μπάλα στην εξέδρα».

Η ανακοίνωση καταλήγει με πυρά κατά του πρωθυπουργού: «Το πρόβλημα δεν είναι αν ο κ. Διαματάρης ή ο κ. Στεφανής έχουν πτυχία. Το πρόβλημα είναι το ψέμα και η εξαπάτηση που έχει γίνει η δεύτερη φύση της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη. Και εν τέλει, το πρόβλημα είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που επιβραβεύει την απάτη και τα πλαστά βιογραφικά».

Η απάντηση της εφημερίδας

Ευχαριστούμε τους κ.κ. Πέτσα και Στεφανή που επιβεβαίωσαν πανηγυρικά το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.». Από τα έγγραφα των τίτλων σπουδών που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. υφυπουργός προκύπτουν δύο πράγματα.

1. Το πρώτο MBA που υποτίθεται ότι κατείχε και ήταν αναρτημένο στο βιογραφικό του στο ΥΠΕΘΑ (και απουσίαζε από τον ιστότοπο της κυβέρνησης) είναι ένα απλό πιστοποιητικό παρακολούθησης (certificate). Θα ήταν ευχής έργον να μας εξηγήσουν ο κ. Στεφανής και η κυβέρνηση σε ποια χώρα του κόσμου ένα certificate λογίζεται ως MBA.

2. Το δεύτερο MBA τελικά (από τις ΗΠΑ) δεν ήταν MBA... αλλά MSc. Δέκα χρόνια τώρα ο κ. Στεφανής δήλωνε ότι έχει MBA, ενώ το πτυχίο του αναφέρει MSc. Μάλλον θα έπρεπε να ευχαριστεί την εφημερίδα μας που τον βοήθησε να... θυμηθεί τι είδους πτυχίο κατέχει.

Στην ουσία του πράγματος τώρα. Ο κ. Στεφανής αντί να ζητήσει συγγνώμη που εδώ και χρόνια παραπλανεί τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους συναδέλφους του -και πλέον, από τη θέση του υφυπουργού, τον ελληνικό λαό- δηλώνοντας πως έχει δύο MBA, ενώ δεν έχει κανένα (παρά μόνο ένα MSc), επιτίθεται στην «Εφ.Συν.» και κάνει λόγο για «εκ του πονηρού ερωτώντες». Από την πλευρά του ο κ. Πέτσας κάνει λόγο για «ανήθικη επίθεση» της εφημερίδας μας εις βάρος του κ. Στεφανή.

Με πρόσφατη την περίπτωση του παραιτηθέντα κ. Διαματάρη (για μεταπτυχιακό που επίσης δεν κατείχε), νομίζουμε ότι η κυβέρνηση των... αρίστων θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτική στα όσα λέει. Ειδικά όταν και σήμερα πιάστηκε να ψεύδεται, στην περίπτωση του κ. Στεφανή.

Από εκεί και πέρα, τα ερωτήματα παραμένουν.

3. Έχει αναγνωρίσει στον ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) τo μεταπτυχιακό που φέρεται πως κατέχει ώστε να είναι σύννομο με την ελληνική νομοθεσία; Έπαιξε το μεταπτυχιακό ρόλο στην ανέλιξή του στις Ένοπλες Δυνάμεις ή όχι;

4. Τα εν λόγω μεταπτυχιακά και... πιστοποιητικά, έπαιξαν ρόλο στο να αναλάβει υπέρμετρες εξουσίες στο θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού ο κ. Στεφανής;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση