GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρήτη: "Πράσινο φως" για μεγάλη τουριστική επένδυση

Το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προώθηση της μεγάλης τουριστικής επένδυσης «ELOUNDA HILLS» από την εταιρεία «MIRUM HELLAS υπ...

Το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προώθηση της μεγάλης τουριστικής επένδυσης «ELOUNDA HILLS» από την εταιρεία «MIRUM HELLAS υπέγραψε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Συγκεκριμένα, το Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος αγορά το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της επένδυσης. Σημειώνεται ότι η Mirum Hellasείναι ρωσικών συμφερόντων.

Η επένδυση αυτή, που έχει χαρακτηριστεί στρατηγική, αφορά στην κατασκευή, στον δήμο Αγίου Νικολάου, σε έκταση 675 στρεμμάτων πολυτελούς θερέτρου, το οποίο θα περιλαμβάνει παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχεία, τουριστικό λιμένα-μαρίνα, αθλητικές εγκαταστάσεις και κέντρα αναζωογόνησης. Κατά την κατασκευή του θα δημιουργηθούν 600 θέσεις εργασίας, ενώ άλλες 763 θέσεις εργασίας κατά την λειτουργία του.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, θα ακολουθήσει η άμεση υπογραφή του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, από τους συναρμόδιους Υπουργούς και ακολούθως θα αποσταλεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μετά την υπογραφή, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Όταν το καλοκαίρι συνάντησα τον επενδυτή του Elounda Hills και ζήτησε την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος μέσω ΕΣΧΑΣΕ για να υλοποιηθεί η επένδυση των 450 εκατομμυρίων του Elounda Hills στην Κρήτη, υπολογίσαμε ότι θα χρειαζόταν χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους.

Τελικά, μετά από συντονισμένη προσπάθεια των υπηρεσιών του Υπουργείου Ανάπτυξης και των συναρμόδιων Υπουργείων, το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο εξεδόθη, υπογράφεται σε λιγότερο από τρεις μήνες, εγκαινιάζοντας ένα καινούριο ρεκόρ για τους αδειοδοτικούς χρόνους λειτουργίας του ελληνικού δημοσίου.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης, το “Elounda Hills”, υπεγράφη σήμερα από τον Υπουργό, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και προχωράει στην υλοποίησή του. Ένα σημαντικό έργο που θα δώσει ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή, όχι μόνο του Λασιθίου, αλλά σε ολόκληρη την Κρήτη. Δημιουργεί θέσεις εργασίας και για την περίοδο κατασκευής αλλά και όταν ολοκληρωθεί η όλη επένδυση.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Υπουργούς που βοήθησαν για να μπορεί να γίνει αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο και ιδιαίτερα, τον κ. Γεωργιάδη, ο οποίος σε 2,5 μήνες «έτρεξε» αυτό το σημαντικό έργο που μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ την Κρήτη.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι το έργο αυτό και από πλευράς του Δήμου Αγίου Νικολάου αλλά και από πλευράς της Περιφέρειας έχει τη στήριξη όλων των φορέων για να μπορεί να ολοκληρωθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση