GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δένδιας: Δεν θα μας παρασύρει η Τουρκία στο επίπεδο του βαλκάνιου καβγατζή - Αν απαιτηθεί θα υπερασπιστούμε τον εθνικό μας χώρο - ΒΙΝΤΕΟ

Μήνυμα στην Τουρκία ότι θα υπερασπιστούμε τον εθνικό μας χώρο και “αν απαιτηθεί και παρότι μπορούμε και μόνοι, δεν θα είμαστε μόνοι”,...

Μήνυμα στην Τουρκία ότι θα υπερασπιστούμε τον εθνικό μας χώρο και “αν απαιτηθεί και παρότι μπορούμε και μόνοι, δεν θα είμαστε μόνοι”, έστειλε ο Νίκος Δένδιας στην τοποθέτησή του στη Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2020.

Ο υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας σε πρωτοφανή επίπεδα και σημείωσε πως η χώρα μας δεν ανέχεται προκλητικές ενέργειες, απειλές πολέμου και μονομερείς διεκδικήσεις. Ωστόσο, όπως τόνισε “η Ελλάδα είναι μία ευρωπαϊκή χώρα, δεν θα μας παρασύρει η Τουρκία στο επίπεδο του βαλκάνιου καβγατζή” και “απέναντι στην πολιτική των κανονιοφόρων συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να προτάσσουμε την πολιτική της διεθνούς νομιμότητας”.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι πετύχαμε την καταδίκη από την ΕΕ των παράνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας και αναφέρθηκε στις κυρώσεις που αποφασίστηκαν εναντίον της Άγκυρας.

Σε σχέση με το άκυρο μνημόνιο που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη, τόνισε πως το κείμενο συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στηρίζει πλήρως τις ελληνικές θέσεις και συνέχισε λέγοντας ότι “θα συνεχίσουμε τις διπλωματικές ενέργειες μέχρι η Τουρκία να αντιληφθεί ότι η παραβατικότητα έχει μόνο ένα αποτέλεσμα, την διεθνή απομόνωση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσουμε να διατηρούμε ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας. Και δεν θα πάψουμε να ελπίζουμε - με μειούμενες πιθανότητες πια- ότι η Τουρκία επιτέλους θα επιλέξει την προσέγγιση στο ευρωπαϊκό κεκτημένο ως στόχο της πολιτικής της “.

Ο υπουργός Εξωτερικών, τόνισε πως “η απραξία δεν συνιστά πολιτική και ο στρουθοκαμιλισμός δεν συνιστά πατριωτισμό. Είναι ο καιρός των επιλογών και της ανάληψης ευθύνης κι αν χρειαστεί είναι ο καιρός της ανάληψης πολιτικού κόστους” και επανέλαβε την αναγκαιότητα εθνικής ομοψυχίας. “Πατριώτες για εμάς είναι όλοι οι βουλευτές, όλοι οι Έλληνες. Οι βουλευτές της ΝΔ και η κυβέρνηση αποποιούνται το προνόμιο έκδοσης πιστοποιητικών πατριωτισμού. Η ομόνοια είναι ο απαραίτητος παράγοντας εθνικής επιβίωσης”, σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση