GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Από πού προέρχεται η "Αννούλα του χιονιά" του Αντώνη Καλογιάννη - ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ

Η Άννα γιορτάζει σήμερα 9 Δεκεμβρίου και ένα από τα τραγούδια που έχει ταυτιστεί με τη γιορτή είναι το "Αννούλα του χιονιά"...

Η Άννα γιορτάζει σήμερα 9 Δεκεμβρίου και ένα από τα τραγούδια που έχει ταυτιστεί με τη γιορτή είναι το "Αννούλα του χιονιά" σε μουσική του Μάριου Τόκα και σε στίχους του Σαράντη Αλιβιζάτου.

Η φωνή του Αντώνη Καλογιάννη είναι εκείνη που "έντυσε" το τραγούδι αυτό, που είναι ιδιαίτερα επίκαιρο σήμερα.

Αναφερόμενος στους στίχους του που τους έγραψε το 1984, ο Σαράντης Αλιβιζάτος είχε αποκαλύψει σε συνέντευξη τον Φεβρουάριο του 2018 στο περιοδικό Μusic Heaven, ότι τους αφιέρωνε σε μια Άννα που είχε γνωρίσει στους Ιεχωβάδες την περίοδο της θρησκευτικής αναζήτησής του.

"Εγώ έψαχνα τότε τα «θρησκευτικά» μου. Είχα βρεθεί στους Ιεχωβάδες με κάποια Άννα. Στο δίσκο «Ξημερώνει» (1980), η Χαρούλα τραγούδησε το «Δεν Είδες» σε στίχους δικούς μου. Αυτό είχε δημοσιευθεί στα Επίκαιρα σαν ποίημα: «Δεν είδες τα δάκρυά μου / ίσως φταίω εγώ που τα ‘κρυψα / Δεν άκουσες, δεν άκουσες τα λόγια μου / ίσως φταίω εγώ που τα ψιθύρισα. / Στα μάτια μου όμως δεν διάβασες τίποτα;». Μπήκε από τον Αντώνη Βαρδή η μουσική και η λέξη «ποτέ» («Δεν είδες ποτέ τα δάκρυά μου»). Είχα δώσει στη Χαρούλα κάποια ποιητικά τετράδια και μου ζήτησε, βλέποντας το πρώτο τετράστιχο, να της βάλω ένα κουπλέ ακόμη. Το έφτιαξα, αλλά εκείνη την εποχή εγώ βρισκόμουνα με μία Άννα, η οποία έγραφε κι αυτή ποιήματα κι είχε αντιγράψει από τα Επίκαιρα το «Δεν είδες τα δάκρυά μου». Και της λέω:

- Αυτό πού το βρήκες;

Και μου λέει:

- Εγώ το έγραψα!

Εκείνη την ώρα έπαθα λίγο την πλάκα μου. Είδα πόσο το αγαπούσε και σιώπησα. Μετά έφυγα από τους Ιεχωβάδες κι έτσι βγήκε το «Αχ Αννούλα του χιονιά, δεν θα είμαι πια μαζί σου». Μετά δεν μιλήσαμε με την Άννα και δεν ήξερε ότι το έγραψα γι’ αυτήν. Δεν ήθελα, γιατί θα ντρεπότανε".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση