GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ακάρ: Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε στρατεύματα στη Λιβύη

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να φέρουν εις πέρας το καθήκον τους, όπου αυτό τους ανατεθεί, τόσο στο εσωτερικό όσο στο...

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να φέρουν εις πέρας το καθήκον τους, όπου αυτό τους ανατεθεί, τόσο στο εσωτερικό όσο στο εξωτερικό, για να προστατεύσουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χαλουσί Ακάρ από τα σύνορα με τη Συρία, όπου συναντήθηκε με τους διοικητές των μονάδων.

Ο Χουλουσί Ακάρ δεν ξέχασε να αναφερθεί και πάλι στα δικαιώματα και συμφέροντα που έχει η Τουρκία στο Αιγαίο. «Στο Αιγαίο, την ανατ. Μεσόγειο και στην Κύπρο έχουμε δικαιώματα και συμφέροντα», ενώ για τη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας - Λιβύης, ο Χουλουσί Ακάρ ανέφερε ότι οι τρίτοι πρέπει να τη σεβαστούν, καθώς είναι μία συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ της κυβέρνησης που είναι διεθνώς αναγνωρισμένη στην Τρίπολη και της Τουρκικής Δημοκρατίας.

«Επομένως και οι δύο πλευρές έχουν δικαίωμα στην κυριαρχία και την ανεξαρτησία τους. Για το Μνημόνιο Κατανόησης στην ανατ. Μεσόγειο, ένα πράγμα πρέπει να κάνουν οι τρίτες πλευρές και αυτό είναι να σεβαστούν αυτή την απόφαση. Δεν τίθεται θέμα τετελεσμένων εδώ, ούτε βιασύνης, ούτε παραβίασης του διεθνούς δικαίου. Είναι μια απόφαση που λήφθηκε για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων των δύο πλευρών», ανέφερε.

Στο μεταξύ, ο Χουλουσί Ακάρ, είπε ότι η Τουρκία δεν θα εκκενώσει τα 12 παρατηρητήρια στην πόλη Ιντλίμπ της Συρίας.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι τα παρατηρητήρια «θα απαντήσουν χωρίς κανένα δισταγμό σε οποιαδήποτε επίθεση και παρενόχληση γίνει εναντίον τους».

ΠΗΓΗ: SIGMALIVE.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση