GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. στον Άρειο Πάγο για τις δηλώσεις Κασιμάτη - Καταθέτουν μήνυση και αγωγές

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετέβη σήμερα αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να ενημερώσουν τον Β...

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μετέβη σήμερα αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να ενημερώσουν τον Βασίλειο Πλιώτα για την ανάρτηση της Νίνας Κασιμάτη και την αναφορά της στο σύνθημα “μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι”, που -όπως αναφέρουν- στόχος ήταν να στοχοποιήσει τα αστυνομικά όργανα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι συνδικαλιστές γνωστοποίησαν στον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό την πρόθεση τους να καταθέσουν μήνυση για εξύβριση σε βάρος της εν λόγω βουλευτού, αλλά και αγωγές.

Τους συνδικαλιστές συνόδευαν οι δικηγόροι Βασίλης Καπερνάρος και Εβίτα Βαρελά. Ο Βασίλης Καπερνάρος επισήμανε ότι για πρώτη φορά βουλευτής καταφέρεται κατά των αστυνομικών και έκανε έκκληση στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. να ζητήσει γνωμοδότηση από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να πάψει να θεωρείται ότι δεν έχει δόλο όποιος εξυβρίζει χρησιμοποιώντας γενικές εκφράσεις.

Από την πλευρά της, η Εβίτα Βαρελά υπογράμμισε ότι οι δηλώσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν στοχοποίηση του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

«Δεν θα επιτρέψουμε να νομιμοποιηθεί η φρασεολογία του περιθωρίου από τους θεσμούς» είπε ο πρόεδρος των Ένωσης Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας και προσέθεσε ότι «οφείλουν οι αρμόδιοι να βάλουν στη θέση της την κυρία βουλευτή και όποιον άλλον προβαίνει σε έκνομες ενέργειας».

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του σωματείου ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος τόνισε: «Καλούμε την κυρία βουλευτή να κοιτάξει στα μάτια τους συγγενείς νεκρών συναδέλφων μας και να πει το ίδιο "μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι"».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση