GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βελόπουλος: Καταδικασμένο να αποτύχει το σχέδιο “Ηρακλής” - ΒΙΝΤΕΟ

Την πεποίθησή του ότι το σχέδιο “Ηρακλής” για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών είναι καταδικασμένο να αποτύχει, εξέφρασε ο Κυριάκος Βελ...

Την πεποίθησή του ότι το σχέδιο “Ηρακλής” για τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών είναι καταδικασμένο να αποτύχει, εξέφρασε ο Κυριάκος Βελόπουλος στην τοποθέτησή του στη Βουλή, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση.

“Εμείς ως κόμμα προτείναμε τρεις συγκεκριμένες λύσεις τις οποίες δεν ακολουθήσατε ποτέ. Δεν χρειάζεται να είστε φωστήρες ή ειδικοί ή τεράστιοι οικονομολόγοι, αλλά να αντιγράψετε επιτυχημένα μοντέλα άλλων χωρών, όπως οι ΗΠΑ το 1940, με την bad bank. Μετά από 10-15 χρόνια πήραν και κέρδη πίσω. Γιατί πρέπει να εφεύρετε εσείς, μέσα από το δικό σας μυαλό λύσεις, που έτσι κι αλλιώς είναι αποτυχημένες;”, είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως ηθικούς αυτουργούς της πτώχευσης της χώρας "ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και ήρθαν και οι άλλοι και έβαλαν την ταφόπλακα από πάνω. Αυτή είναι η αλήθεια, από κακούς χειρισμούς. Κοινώς αποτύχατε κύριοι. Και έρχεστε τώρα, ως από μηχανής θεοί με το σχέδιο ‘Ηρακλής’ - εδώ μιλάμε για κωμωδία- να λύσετε το πρόβλημα. Δεν λύνετε”.

Απευθυνόμενος στον αρμόδιο υπουργό, ο κ. Βελόπουλος είπε: “Φτάνετε σε ένα σημείο να χρησιμοποιείτε από το μαξιλάρι ένα ποσό των 12 δισ. Κύριε υπουργέ, είναι σημαντικότεροι οι τραπεζίτες από την εθνική μας άμυνα; Γιατί δεν παίρνετε από εκεί 3-4 δισ. να εξοπλιστεί η Ελλάδα, γιατί δεν έχουμε πυρομαχικά, δεν έχουμε αεροπλάνα ή έχουν προβλήματα με τα ανταλλακτικά τους; Γιατί σώνει και καλά να εξυπηρετήσουμε τους τραπεζίτες;”.

Υπογράμμισε στη συνέχεια: “Όπως το κάνετε, μαθηματικά είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Γιατί, αν ανατρέξω πίσω από το ‘12 έχουν γίνει πέντε διασώσεις τραπεζών. Το ίδιο ακριβώς παραμύθι μας έλεγαν και οι προηγούμενοι”. Απηύθυνε το ερώτημα “ο κόκκινος δανειολήπτης πώς θα ωφεληθεί;” και σημείωσε πως ακόμη και η ΕΚΤ έχει ενστάσεις, αστερίσκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση