GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι μήνυμα έστειλε ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν - Η παρέμβαση του Πρωθυπουργού στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ηχηρό μήνυμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στο Λονδίνο, λίγο πριν ...

Ηχηρό μήνυμα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στο Λονδίνο, λίγο πριν την κρίσιμη συνάντηση που θα έχει με τον Τούρκο πρόεδρο.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους ηγέτες των χωρών-μελών της Συμμαχίας, τόνισε πως η ενότητα και η αλληλεγγύη πρέπει να είναι βασικές αρχές που διέπουν τις σχέσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ έχουν ευθύνη να σέβονται και να ενεργούν σύμφωνα με αυτές τις αρχές, καθώς και να απέχουν από ενέργειες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προστριβές και εντάσεις μεταξύ συμμάχων και γειτόνων.

Πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο, αναφέρουν πως ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τον ρόλο της Ελλάδας ως αξιόπιστου εταίρου και σημαντικού πυλώνα για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Για το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης

Σχετικά με τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η προώθηση διεθνών συμφωνιών, οι οποίες παραβιάζουν κατάφωρα τόσο το διεθνές δίκαιο όσο και τα νόμιμα δικαιώματα των χωρών του ΝΑΤΟ, αντίκειται σαφώς στο πνεύμα συνεργασίας και στις θεμελιώδεις αρχές στις οποίες στηρίζεται η Συμμαχία.

Ως εκ τούτου, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα μας αναμένει από τους γείτονές της να επιδείξουν σεβασμό για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, απέχοντας από ενέργειες και δηλώσεις που θέτουν σε κίνδυνο τις σχέσεις καλής γειτονίας και τη διατήρηση της περιφερειακής ασφάλειας.

Για το προσφυγικό/μεταναστευτικό

Σχετικά με το προσφυγικό/μεταναστευτικό, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως τι το ΝΑΤΟ πρέπει να αντιμετωπίζει τις νέες προκλήσεις, περιλαμβανομένης της μαζικής παράνομης μετανάστευσης, ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και στην ανάγκη να ανταποκριθεί κατάλληλα στα επείγοντα ζητήματα που απηχούν τις ανησυχίες και τις προτεραιότητες των κοινωνιών μας.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει τη σημασία της επαρκούς χρηματοδότησης στον τομέα της Άμυνας. Και ότι η χώρα μας το απέδειξε: παρά τη σοβαρή οικονομική κρίση που πέρασε την τελευταία δεκαετία, διατήρησε τις αμυντικές δαπάνες τουλάχιστον στο 2% του ΑΕΠ.

Κυβερνητικές πηγές μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επισήμαναν πως στην κοινή δήλωση των ηγετών του ΝΑΤΟ γίνεται για πρώτη φορά αναφορά στην παράνομη μετανάστευση ως πρόκληση ασφαλείας για τη Συμμαχία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση