GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρχονται αλλαγές στην κυβερνητική λειτουργία – Οι επόμενες κινήσεις Μητσοτάκη και τα σενάρια ανασχηματισμού

Σε «δομικές» αλλαγές στην κυβερνητική λειτουργία – και όχι τόσο στα πρόσωπα – θα αφορούν οι κινήσεις του Πρωθυπουργού τους επόμενους ...

Σε «δομικές» αλλαγές στην κυβερνητική λειτουργία – και όχι τόσο στα πρόσωπα – θα αφορούν οι κινήσεις του Πρωθυπουργού τους επόμενους μήνες, με στόχο την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών. Ήδη όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», έχουν γίνει συστάσεις σε υπουργούς και υφυπουργούς να ανεβάσουν ταχύτητα, να επιδείξουν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και να συνεργάζονται καλύτερα στις «έδρες» τους.

Όπως είναι λογικό, μετά την παραίτηση-αποπομπή του Αντώνη Διαματάρη από το υπουργείο Εξωτερικών, άνοιξε εκ νέου η συζήτηση για το εάν και πότε και σε ποιον βαθμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποφασίσει γενικευμένες διαρθρωτικές κινήσεις στον κυβερνητικό μηχανισμό.

Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα ρισκάρει να αναστατώσει την κυβερνητική μηχανή με έναν ευρύτερο ανασχηματισμό πριν από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας τον ερχόμενο Μάρτιο. Σε αυτό το πλαίσιο, δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο το γεγονός ότι στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ξεκίνησε την παρέμβασή του με «εύσημα» για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και την παραγωγή νομοθετικού έργου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πηγές κοντά στο πρωθυπουργικό γραφείο λένε ότι μέχρι την προεδρική εκλογή θεωρείται πιο πιθανό να γίνουν κινήσεις για να εξασφαλιστούν η ευελιξία και η αποτελεσματικότητα του έργου. Αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείονται αποφάσεις για μεταφορές αρμοδιοτήτων (σε υπουργεία ή γενικές γραμματείες κλπ) . Ήδη προχωρούν οι πρώτες αλλαγές , καθώς δημοσιεύτηκε η απόφαση για δομική αναδιαμόρφωση του κυβερνητικού συμβουλίου εξωτερικούς πολιτικής (ΚΥΣΕΑ). Εξακολουθεί να υπάγεται στον Πρωθυπουργό, ωστόσο καθήκοντα γραμματέα του ΚΥΣΕΑ δεν θα ασκεί ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, όπως είχε οριστεί αρχικά, αλλά ο προϊστάμενος του Γραφείου Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος. Αντίστοιχοι ελιγμοί για αποκατάσταση τυχόν λαθών ή για προσαρμογή στην πραγματικότητα αναμένονται μετά τον συνολικό απολογισμό της εικόνας της κυβέρνησης, στο τέλος του έτους και στις αρχές του 2020, όταν θα τεθούν νέοι στόχοι με χρονοδιαγράμματα ανά τομέα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν «Τα ΝΕΑ» ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει στελέχη του ότι κανείς δεν έχει μόνιμη θέση στο υπουργικό σχήμα και όλοι αξιολογούνται ανά τρίμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση