GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητσοτάκης σε ξένους επενδυτές: Εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα

Συνάντηση με διεθνείς επενδυτές από μεγάλα funds και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις υποδομές, οι οποίοι διαχειρίζονται χαρτοφυ...

Συνάντηση με διεθνείς επενδυτές από μεγάλα funds και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις υποδομές, οι οποίοι διαχειρίζονται χαρτοφυλάκια εκατοντάδων δισεκατομμυρίων, είχε το πρωί στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στα συνάντηση που διοργανώθηκε στα γραφεία της Goldman Sachs, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους επενδυτές να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα από τα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν μετά τις 7 Ιουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης (αλλά και ευρύτερα), η Ελλάδα απολαμβάνει αυτή τη στιγμή τα αγαθά της πολιτικής σταθερότητας καθώς έχει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση με ορίζοντα ως το 2023, η οποία στηρίζει τις επενδύσεις που μπορούν να προωθήσουν την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ανέφερε ότι οι δείκτες καταναλωτικής και επιχειρηματικής εμπιστοσύνης καθώς και το κλίμα αισιοδοξίας στην ελληνική οικονομία «μας προδιαθέτουν για υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από τις επίσημες προβλέψεις». Και τόνισε ότι οι Έλληνες μετά από 10 χρόνια κρίσης και σκληρές θυσίες υποστηρίζουν τις μεταρρυθμίσεις που μπορούν να ενισχύσουν τις επενδύσεις, να εκσυγχρονίσουν το κράτος και να κάνουν τη ζωή τους καλύτερη.

Στη συζήτηση που έγινε αναδείχθηκαν οι τομείς των «πράσινων» επενδύσεων, των υποδομών, του τουρισμού και των logistics ως πεδία στα οποία η Ελλάδα μπορεί να εκμεταλλευτεί τα μεγάλα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Παράλληλα, συζητήθηκε ολόκληρη η βεντάλια των υποδομών, από τις μεγάλες επενδύσεις όπως το «Ελληνικό» έως τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα δίκτυα.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο τρίπτυχο της αλλαγής του δημοσιονομικού μείγματος με τη μείωση των φόρων, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και των τραπεζών με την υλοποίηση του σχεδίου «Ηρακλής» για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων.

Από την πλευρά τους οι επενδυτές απηύθυναν ερωτήματα στον πρωθυπουργό για διάφορα θέματα ανάμεσα στα οποία η απλοποίηση των διαδικασιών για την έγκριση των επενδύσεων, το πρόγραμμα της κυβέρνησης για τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, το σχέδιο των ιδιωτικοποιήσεων και οι ενέργειες που έχει αναλάβει για την ενίσχυση της ανεξαρτησίας των αρχών ανταγωνισμού και της φορολογικής διοίκησης.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα γραφεία των Financial Times στο Λονδίνο και είχε συζήτηση με στελέχη και δημοσιογράφους της εφημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση