GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί χτυπάνε τα δόντια μας όταν κρυώνουμε

Σε περίπτωση που απορούσατε γιατί χτυπάνε τα δόντια μας όταν κρυώνουμε, υπάρχει απάντηση, την οποία δίνουν οι συγγραφείς του βιβλίου ...

Σε περίπτωση που απορούσατε γιατί χτυπάνε τα δόντια μας όταν κρυώνουμε, υπάρχει απάντηση, την οποία δίνουν οι συγγραφείς του βιβλίου "Γιατί οι άνδρες έχουν ρώγες". Όπως σημειώνουν οι δύο ερευνητές, το σώμα διατηρεί συνήθως μια σταθερή θερμοκρασία περίπου 37 βαθμών Κελσίου, μία θερμοκρασία που θεωρείται ιδανική για τη λειτουργία των κυττάρων του σώματός μας.

Αν προκύψει κάποια σημαντική αλλαγή στη θερμοκρασία μας, τη νιώθουμε μέσω μιας περιοχής του εγκεφάλου που ονομάζεται υποθάλαμος.

Όταν το σώμα ψύχεται πολύ, το κέντρο αυτό προειδοποιεί το υπόλοιπο σώμα ότι πρέπει να ανεβάσει τη θερμοκρασία του. Τότε ξεκινά η τρεμούλα, η γρήγορη κίνηση των μυών, για να παραχθεί θερμότητα. Το χτύπημα των δοντιών είναι, ουσιαστικά, μια τοπική τρεμούλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση