GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γεραπετρίτης: Θα διεθνοποιήσουμε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων - ΒΙΝΤΕΟ

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ακραίες ενέργειες εν θερμώ για να αντιμετωπίσει τις συνεχόμενες προκλήσεις της Άγκυρας, ξεκαθ...

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε ακραίες ενέργειες εν θερμώ για να αντιμετωπίσει τις συνεχόμενες προκλήσεις της Άγκυρας, ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης, επισήμανε ότι η Κυβέρνηση ακολουθεί συγκεκριμένη στρατηγική, η οποία εστιάζεται σε τρία επίπεδα. Το πρώτο είναι η διεθνοποίηση του ζητήματος των τουρκικών προκλήσεων. Ήδη ο Πρωθυπουργός έχει προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες και θα θέσει το ζήτημα και στην επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Το δεύτερο επίπεδο είναι η ανάπτυξη διμερών σχέσεων, όπως αυτές με την Αίγυπτο και τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί. Το τρίτο επίπεδο είναι η συνολική αναβάθμιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων, όχι γιατί σκοπεύουμε να εμπλακούμε σε θερμό επεισόδιο, αλλά γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις θα λειτουργήσουν καταλυτικά ως αποτρεπτικός παράγοντας.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας, η Τουρκία συνηθίζει να χρησιμοποιεί διεθνή ζητήματα για να εξυπηρετήσει τις γεωπολιτικές της επιδιώξεις. Αυτό έκανε με το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, αυτό κάνει και τώρα με τον άτυπο πόλεμο ανάμεσα στα αραβικά κράτη και την κυβέρνηση της Λιβύης.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση